ANTWOORDEN OP DE NIEUWE MANIER VAN LEVEN EN WONEN

Op dakterras met betontegels kleurt deze bloembak de ruimte mooi in

Ons leven en onze manier van wonen zijn drastisch veranderd. De ingeslagen weg gaan we verder in. Het klimaat vraagt actie, er zijn minder beschikbare percelen maar wel meer mensen, enzovoort. We gaan kleiner wonen. Op ons perceel komt misschien een groter gebouw, maar dan wel eentje met 2 of 3 wooneenheden. De bouwstijl evolueert mee. De strakke, minimalistische kubusstijl levert relatief makkelijk goede isolatiewaarden af. Er zijn geen overbodige uitsprongen en het hellend dak komt te vervallen. De stijl is bovendien gewild, geliefd, praktisch in gebruik … Zeker als we er de modernste materialen in integreren, duurzaam en zeer onderhoudsvriendelijk. We houden daarbij wel vast aan een zekere luxe. Zo loopt de binnen drempelloos over in de buiten en geven grote glaspartijen ons een ruimtegevoel. Zeker niet onbelangrijk als we kleiner wonen, al zie je de trend evenzeer in de grote villabouw. Vanuit deze context ontstaan nieuwe behoeften, ook naar tuininrichting. Het MiRaga by RAVO tuinconcept biedt antwoorden. Een kleine bloemlezing …

Kleinere tuinen = Meer nood aan privacy
Kleinere percelen en/of meer wooneenheden op één perceel? We gaan dichter bij mekaar leven, maar … we hebben wel die grote ramen met een aansluitend terras waar we genieten na de zware dagtaken. De MiBaveno privacywanden bieden de oplossing. Je kan hiermee een leuke zithoek - “cozy corner” - afbakenen of een stukje wand neerpoten om de inkijk naar binnen te voorkomen. Geniet je toch nog van een grote tuin met de luxe van een zwembad of een zwemvijver? Ook daar biedt de ongelofelijk stijlvolle tuinwand een meerwaarde. De horizontale, langs twee zijden gekleurde HPL-wandpanelen spelen harmonieus in op de naturel van de buitenomgeving, de kleur van het schrijnwerk en de gelijkaardige HPL-panelen waarmee gevels bekleed worden.    

Design én “mobiele” privacy
Een tuinwand plaats je vaststaand. Een mooie bloembak zien we vaak alleen als een designobject, maar het is een zeer belangrijk element naar “mobiele” privacy. Zeker vandaag, gezien die context van kleinere percelen en tuinen. Kies voor een hoge uitvoering of zet in op een laag model met een hoge plant. Onze MiStorus-reeks geeft je een insteek. In de zomer, wanneer we met zijn allen meer buiten leven, beperkt het volle groen de inkijk en de overtollige UV-stralen. Je (ver)plaatst de bloembak met handig uitneembare inzetbak naar jouw wensen en noden. In de winter is het groen weg en kan je genieten van elke zonnestraal die binnenvalt. Of je verplaatst de bloembak. De inkijk beperken is in die periode vaak minder relevant, daar de buurman minder in zijn tuin loopt. En je zit zelf ook minder op het terras. Logisch, niet? Elke omgeving is natuurlijk anders en vraagt specifieke noden.

Dakterras is trendy
In onze hedendaagse woningbouw, zeker bij de collectieve wooneenheden, wordt het modern dakterras onmisbaar. Top als we nog vele warme zomers tegemoet gaan. Ongelofelijk hoe de tegeldragers zich voor deze markt ontwikkelden. Zo ook de betontegels en de keramische tegels verkrijgbaar in 1001 kleuren en designs. Onze MiStorus keien brengen, als designobject, gezelligheid op elk dakterras. Met het kleuraanbod kan je naar smaak en goesting inspelen op elk type verharding. Zet er bovendien een hogere plant in en ze hebben een onmiskenbare waarde naar privacy …

Of kies voor een Skyline …
Vergeet de appartementsbouw (van vroeger) waar je een balkon had van één of twee vierkante meter. Wie heeft dat ooit bedacht? Andere tijden, akkoord … maar niemand zette er een voet op. De nieuwe bouwstijl brengt verandering. De tuin is misschien kleiner of zelfs weg, maar nu is er dat aangenaam dakterras. En ook daar scoren onze bloembakken qua design én bescherming van onze privacy. Denk aan onze MiDomino Absolute plantenbak in gepoederlakt staal. Hier spreken we over vaststaande, modulair op te bouwen bloembakken. Zeker de nieuwste Skyline reeks is ongelofelijk, met een plantenbak in lijn in 3 hoogten uitvoerbaar in 1 setting.

Weet … Gebruik de lijn bloembakken zelfs om het dakterras veilig af te bakenen. Speel ermee op maat van je project. Creëer een vierkant, rechthoek of zet ze in lijn in I, L, T, U … Kies maar … Wil je in een project gewoon werken op 1 hoogte, en dus geen skyline creëren, neem dan alvast ook een kijkje op MiDomino Absolute

Snel uitgewerkt? Natuurlijk!

De première van het Domino Absolute Skyline productconcept vond plaats te Milaan tijdens de beurs "My Plant & Garden", van 20 t.e.m. 22 februari 2019. Gezien het succes brengen we het meteen naar België onder de naam MiDomino Absolute Skyline. Exclusief, in jouw tuinontwerp.

Geef je basisplannen door en we tekenen een voorstel uit in de configurator.

 

Geen compartimenten voor een optimale plantengroei
Welke modulair opgebouwde format je ook kiest … Er zijn geen compartimenten, zelfs bij de Skyline uitvoeringen met de visuele hoogteverschillen. De setting loop steevast door en dat betekent dat de groei van de planten niet verhinderd wordt. Ze staan doorlopend in relatief volle grond. Ingenieus, niet? Bovendien hernemen deze modulaire bloembakken de kleur van het buitenschrijnwerk. Of een kleur naar keuze. Glossy gecoat? Of wil je eerder de halfmatte structuurlak die wij als standaard aanhouden? Uitvoering in cortenstaal kan ook … Laat het ons weten.

Op het gelijkvloers bieden de modulaire plantenbakken een mooie afbakening en een meerwaarde voor de tuininrichting.
Naar privacy op het terras of als esthetisch eiland met planten en bloemen ter inkleuring van de vernieuwde voortuin ...

De voortuin vandaag
Hoeft het gezegd dat de tuin de laatste jaren anders aangelegd wordt? Zeker de voortuin. Infiltratie van regenwater is de boodschap. Kijk maar eens rond. Voorheen zag je volledige opritten met ingemortelde blauwe steen, kasseien, betontegels, … Dat is vrijwel gedaan. En al zetten veel fabrikanten in op waterdoorlatende verhardingen ... De moderne voortuin en oprit worden vandaag heel vaak ingekleurd met grind en kiezels. Megategels of kleiklinkers leggen er mooie, verijkende patronen in. Heel strak en zeker passend bij de nieuwe bouwstijlen. Als designobject in de vorm van rivierkeien doorbreken de MiStorus bloembakken de eentonigheid en bakenen ze parkeerzones af. Ze brengen gewoonweg een meerwaarde. Op alle types verhardingen overigens, waterdoorlatend of niet. En geen gevaar voor diefstal … Je kan ze vastzetten. Praktijkgericht denken we aan elke topic, gevaar, maatschappelijke evolutie … Duik jij mee in ons verhaal?

En we spreken nu over de praktische, functionele invulling …
Maar tevens naar esthetiek blijft "Harmonie" ons codewoord. Contacteer ons voor de inkleuring van jouw project!

© Beelden & Content Antwoorden op de nieuwe manier van leven en wonen | Raphaël Van Overstraeten | Domino Absolute.