Tuinwand gezellige zithoek
Mooi tuinscherm bakent terras mooi af
Tuinwand voor privacy en gezelligheid
Modern tuinscherm, onderhoudsvriendelijke en duurzame tuinwand
Kleur tuinscherm past in de naturel van de buitenomgeving
Tuinscherm bakent terras mooi af

MiBaveno | De nieuwe maatstaf in tuinschermen

Zoek je een moderne tuinwand voor meer privacy op je terras? Wil je de carport mooi omsluiten? Of wil je de open ruimte tussen woning en perceelgrens afsluiten voor een veilig gevoel of om te voorkomen dat de kinderen de straat oplopen? Wij brengen met de MiBaveno tuinschermen dé oplossing! En ja, er zijn aanbiedingen genoeg, van schanskorven tot klassieke houten frames, maar deze tuinwand integreert zich ongezien modieus in de buitenomgeving. Enerzijds is het een eyecatcher door de stijl en kleur die in harmonie is met de woning en (onze) andere tuinelementen. Anderzijds voorkom je eentonigheid en leg je interactie door er wandelementen in te steken met een aanvullend kleuraccent en design.

Gesloten tuinscherm voor meer privacy
© Beelden & Content MiBaveno privacywand | Raphaël Van Overstraeten

Minimalistisch stijlvol, duurzaam & onderhoudsvriendelijk

Het tuinscherm is strak minimalistisch opgebouwd, duurzaam UV- en weerbestendig, kleurvast, breukvast en zeer onderhoudsvriendelijk. De voordelen voor jou gaan bijgevolg veel verder dan de basisfunctie van zones afbakenen en het waarborgen van privacy en veiligheid. De moderne aluminium palen zijn blank aluminiumkleurig (RAL 9006) gecoat, een universeel toepasbare kleur. De verdere modulaire invulling zorgt ervoor dat je jouw wand naar jouw smaak uniek kan invullen. De stijl van het huis volgend.

Voordelen tuinscherm? Design en kwaliteit in functie van privacy, veiligheid, gezelligheid en sfeer. En qua onderhoud heb je geen omzien naar deze tuinwand!

Horizontale panelen
De horizontale wandelementen van ons tuinscherm zijn geproduceerd uit HPL-plaat (High Pressure Laminate). Vandaag een begrip als gevelbekleding in de moderne woningbouw en kantoorbouw. De platen van onze tuinwanden zijn dubbelzijdig gekleurd, tegen een gevel hoeft dat niet. Het materiaal is echt subliem qua sterkte. Weet je dat HPL-platen als boarding gebruikt worden rond ijshockeypistes omdat ze de inslag van een puck weerstaan. We zitten hier in een tuinsetting, ander verhaal, maar het zegt genoeg. Onze materialen zijn bovendien enorm UV- en weerbestendig. Mits een goede inbouw weerstaan de MiBaveno tuinwanden de stevigste stormen en bieden ze voor jaren zekerheid.

De horizontale MiBaveno wandelementen hebben een breedte van 180 cm en een plaatdikte van 6 mm en worden met 4 boven elkaar opgebouwd. Ze worden klassevol verbonden door aluminium H-profielen tot een totale hoogte van 175 cm. Boven en onder komt een U-profiel als mooie afwerking van het tuinscherm.

Kleuren
Ze zijn standaard beschikbaar in 4 kleuren (weergave van lichtste naar donkerste kleur): zuiver wit (HPL equivalent RAL 9010), lichtgrijs (HPL equivalent RAL 7035), steengrijs (HPL equivalent RAL 7030) en antracietgrijs (HPL equivalent RAL 7016). De kleurintensiteit op de weergegeven illustraties kan afwijken van de reële kleuren. 

Verticale panelen
Dankzij onze verticale wandelementen in gepoederlakt aluminium, met een specifiek uitgelaserd design, kan je de wand bovendien een extra “touch of magic” meegeven. Ontdek de designs en de kleuren: aluminium antraciet, aluminium antracietzwart en aluminium beige. We gebruiken een halfmatte structuurlak, dat staat voor klasse en een betere krasbestendigheid.

Zelf unieke accenten leggen gaat ver … 
We hebben tevens een design in cortenstaal. Zeg nu zelf, geen enkele tuinafsluiting in de markt brengt vandaag dergelijke finesse en maakt dat jouw woning zo opgewaardeerd wordt. Combineer ze met onze andere producten en de waarde gaat alleen maar omhoog!

En niet onbelangrijk …
Naar kleur en format is ons standaard geafficheerd aanbod horizontale en verticale panelen breed aanvaard en gangbaar in de markt. Maar we pogen naar alle kleuren van het schrijnwerk, of naar het door jou gewenste kleuraccent, toe te werken. In de verticale panelen kunnen we zelfs speciale of persoonlijke designs laten laseren om ze nadien op maat te laten coaten in een zelfgekozen kleur. Kijk maar naar deze antraciete panelen met strakke driehoekjes. Ze passen perfect in de moderne filosofie.

De moderne tuinwand is enorm veelzijdig dankzij de modulaire opbouw met kwalitatieve materialen in diverse kleuren en vormen. Leg je eigen accenten!

We zijn zeker nog niet klaar!
Bij de horizontale wandelementen kan je tevens kiezen voor een samenstelling met standaard en halfhoge panelen, in een uniek afwisselend patroon opgebouwd en al dan niet met een kleurwissel. Zelfs de speciale designs van de verticale, gepoederlakte aluminium panelen trekken we hier door in een horizontale, halfhoge format en dit in combinatie met de 4 standaard HPL-kleuren. Of hou je van een nog meer trendy invulling waarbij het verticale paneel een LED-verlichting wordt? Of een glaspaneel? We hebben zelfs klanten die ons vragen om de palen en de H-profielen en U-profielen in een kleur op maat te lakken. Voor dergelijke, unieke uitvoering is er wel een meerprijs, maar het kan allemaal. Laat je verleiden door onze sfeerbeelden.

Tuinwand creëert gezellige zithoek met de juiste verlichtingsobjecten

Zet een stukje tuinscherm in rechte lijn of in hoek neer ter creatie van een cosy corner.

Cosy corner zonder vergunning 
Voor de plaatsing van onze gesloten wanden heb je in regel geen stedenbouwkundige vergunning nodig, daar ze lager zijn dan de voorgeschreven maximale 2 meter voor toepassingen in de zijtuin en de achtertuin. Een opbouw op meer dan 30 meter van de woning vraagt een vergunning, maar waarschijnlijk komt jouw wand dicht tegen de woning te staan. Dat is juist de kracht en de kern van ons concept, inspelen op de harmonie met het buitenschrijnwerk. De kleurtinten zullen ook niet in strijd zijn met de verkavelingsvoorschriften, daar ze in lijn liggen met deze van de ramen en/of gevelafwerking. Ons standaard aanbod omsluit bovendien aanvaarde kleuren die niet artificieel ogen in de naturel van de omgeving. Bekijk of er speciale voorschriften zijn in jouw gemeente of voor jouw perceel. Wil je exact op de perceelsgrens een wand plaatsen, overleg dan met jouw buur. Vaak zien we dit in de achtertuin toegepast, waar de open bedrading voor een aantal meter wordt onderbroken. Zelf zien we onze wanden niet als een afsluiting om een volledig perceel mee af te boorden. Al kan het, maar zet eerder een stukje tuinscherm in rechte lijn of in hoek neer ter creatie van een cosy corner die zorgt voor gezelligheid, privacy, zonwering, veiligheid, …

Kleur tuinscherm past in de naturel van de buitenomgeving

Ons standaard aanbod kleuren ter samenstelling van jouw tuinscherm past perfect in de naturel van de omgeving.

Plaatsing in beeld
De palen van onze wanden worden meestal vastgezet op in te betonneren grondankers. Ze zijn vervaardigd uit stevig staal en kwalitatief gegalvaniseerd. Een zogenaamd "oud materiaal" dat in de productsamenstelling van onze tuinwand standhoudt tussen het jong geweld van moderne materialen, gewoon omdat het voor dat onderdeel het meest geschikte materiaal is. Dat en nog veel meer tonen we in onze uitgebreide installatiefilm. Bekijk hem snel of lees het script met begeleidende foto’s.

“Plaatsing brengt functie en klasse van onze privacywand meteen in beeld”

Paal tuinscherm loodrecht vastzetten
© Beelden & Content MiBaveno privacywand | Raphaël Van Overstraeten