Tuinwand gezellige zithoek
Tuinwand bakent zithoek af.
Moderne tuinwand bij modern wooncomplex.
Modern tuinscherm, onderhoudsvriendelijke en duurzame tuinwand
Tuinwand voor privacy en gezelligheid
Strakke tuinwand passend bij moderne woning.
Mooi tuinscherm bakent terras mooi af
Kleur tuinscherm past in de naturel van de buitenomgeving

MiBaveno | De nieuwe maatstaf in tuinschermen

Zoek je een moderne tuinwand voor meer privacy op je terras? Wil je de carport mooi omsluiten? De open ruimte tussen woning en perceelgrens afsluiten voor een veilig gevoel? Voorkomen dat de kinderen de straat oplopen? Wij brengen met de MiBaveno tuinschermen dé oplossing! En ja, er zijn vele aanbiedingen, van schanskorven tot klassieke houten frames. Deze tuinwand integreert zich evenwel zeer modieus in de buitenomgeving. Enerzijds is het een eyecatcher, door de stijl en een kleur in harmonie met de woning en (onze) andere tuinelementen. Anderzijds voorkom je eentonigheid en leg je interactie door er wandelementen in te steken met een aanvullend kleuraccent en design.

Gesloten tuinscherm voor meer privacy
© Beelden & Content MiBaveno privacywand | Raphaël Van Overstraeten

Minimalistisch stijlvol, duurzaam & onderhoudsvriendelijk

Het tuinscherm is strak minimalistisch opgebouwd, duurzaam UV- en weerbestendig, kleurvast, breukvast en zeer onderhoudsvriendelijk. De voordelen gaan veel verder dan de basisfunctie van zones afbakenen en het waarborgen van privacy en veiligheid. De moderne aluminium palen zijn grijs aluminiumkleurig (RAL 9007) gecoat, een universeel toepasbare kleur. De modulaire invulling zorgt ervoor dat je de tuinwand naar jouw smaak kan inkleuren. De stijl van huis en omgeving volgend.

Voordelen tuinscherm? Design en kwaliteit in functie van privacy, veiligheid, gezelligheid en sfeer. En qua onderhoud heb je geen omzien naar deze tuinwand!

Horizontale panelen
De horizontale wandelementen van ons tuinscherm zijn geproduceerd uit HPL-plaat (High Pressure Laminate). Vandaag een begrip als gevelbekleding in de moderne woningbouw en kantoorbouw. Onze platen zijn dubbelzijdig gekleurd, tegen een gevel hoeft dat niet. Het materiaal is echt subliem qua sterkte. Weet je dat HPL-platen als boarding gebruikt worden rond ijshockeypistes omdat ze de inslag van een puck weerstaan. Onze materialen zijn bovendien enorm UV- en weerbestendig. Mits een goede inbouw weerstaan de MiBaveno tuinwanden de stevigste stormen en bieden ze voor jaren zekerheid.

De horizontale MiBaveno wandelementen hebben een breedte van 180 cm met een plaatdikte van 6 mm. Ze worden met 4 boven elkaar opgebouwd en klassevol verbonden door aluminium H-profielen tot een totale hoogte van 175 cm. Boven en onder komt een U-profiel als mooie afwerking van het tuinscherm.

Kleuren
Ze zijn standaard beschikbaar in 4 kleuren (weergave van lichtste naar donkerste kleur): zuiver wit (HPL equivalent RAL 9010), lichtgrijs (HPL equivalent RAL 7035), steengrijs (HPL equivalent RAL 7030) en antracietgrijs (HPL equivalent RAL 7016). De kleurintensiteit op de weergegeven illustraties kan afwijken van de reële kleuren. 

Verticale panelen
Dankzij onze verticale wandelementen in gepoederlakt aluminium, met een specifiek uitgelaserd design, kan je de wand bovendien een extra “touch of magic” meegeven. Ontdek de designs en de kleuren: aluminium antraciet, aluminium antracietzwart en aluminium beige. We gebruiken een halfmatte structuurlak, dat staat voor klasse en een betere krasbestendigheid.

Zelf unieke accenten leggen gaat ver … 
We hebben tevens een design in cortenstaal. Zeg nu zelf, geen enkele tuinafsluiting in de markt brengt vandaag dergelijke finesse en maakt dat jouw woning zo opgewaardeerd wordt. Combineer ze met onze andere producten en de waarde gaat alleen maar omhoog!

En niet onbelangrijk …
Naar kleur en format is ons standaard geafficheerd aanbod horizontale en verticale panelen breed aanvaard en gangbaar in de markt. Maar we pogen naar alle kleuren van het schrijnwerk, of naar het door jou gewenste kleuraccent, toe te werken. In de verticale panelen kunnen we zelfs speciale of persoonlijke designs laten laseren om ze nadien op maat te laten coaten in een zelfgekozen kleur. Kijk maar naar deze antraciete panelen met strakke driehoekjes. Ze passen perfect in de moderne filosofie.

De moderne tuinwand is enorm veelzijdig dankzij de modulaire opbouw met kwalitatieve materialen in diverse kleuren en vormen. Leg je eigen accenten!

We zijn zeker nog niet klaar!
Je kan ook kiezen voor een opbouw met standaard en halfhoge panelen. Leg hiermee zelf een uniek patroon in jouw tuinwand, al dan niet met een kleurwissel. Zelfs de speciale designs van de verticaal opgebouwde panelen uit gecoat aluminium kunnen in de horizontale format doorgetrokken worden. De foto's verduidelijken dit.

Of hou je van een nog meer trendy invulling waarbij het verticale paneel een LED-verlichting wordt? Of een glaspaneel? We hebben zelfs klanten die ons vragen om de palen en de H-profielen en U-profielen in een kleur op maat te lakken. Voor dergelijke, unieke uitvoering is er een meerprijs, maar het kan allemaal. Laat je verleiden door onze sfeerbeelden.

Tuinwand creëert gezellige zithoek met de juiste verlichtingsobjecten

Zet een stukje tuinscherm in rechte lijn of in hoek neer ter creatie van een cosy corner.

Cosy corner zonder vergunning 
Voor de plaatsing van onze gesloten wanden heb je in regel geen stedenbouwkundige vergunning nodig, daar ze lager zijn dan de voorgeschreven maximale 2 meter voor toepassingen in de zijtuin en de achtertuin. Een opbouw op meer dan 30 meter van de woning vraagt een vergunning, maar waarschijnlijk komt jouw wand dicht tegen de woning te staan. Dat is juist de kracht en de kern van ons concept, inspelen op de harmonie met het buitenschrijnwerk. De kleurtinten zullen ook niet in strijd zijn met de verkavelingsvoorschriften, daar ze in lijn liggen met deze van de ramen en/of gevelafwerking.

Ons standaard aanbod kleuren ter samenstelling van jouw tuinscherm past perfect in de naturel van de omgeving.

Bekijk of er speciale voorschriften zijn in jouw gemeente of voor jouw perceel. Wil je exact op de perceelsgrens een wand plaatsen, overleg dan met jouw buur. Met onze tuinwanden kan je een volledig perceel afboorden, maar je kan ook kiezen voor een klein stukje, in rechte lijn of in een hoek, ter creatie van een cosy corner die zorgt voor gezelligheid, privacy, zonwering en veiligheid!

Kleur tuinscherm past in de naturel van de buitenomgeving

Plaatsing in beeld
De palen van onze wanden worden meestal vastgezet op in te betonneren grondankers. Ze zijn vervaardigd uit stevig, gegalvaniseerd staal. Een zogenaamd "oud materiaal" dat in de productsamenstelling van onze tuinwand standhoudt tussen het jong geweld van moderne materialen, want hiervoor nog steeds het meest geschikte materiaal. Dat en nog veel meer tonen we in onze uitgebreide installatiefilm. Bekijk hem snel of lees het script met begeleidende foto’s.

“Plaatsing brengt functie en klasse van onze privacywand meteen in beeld”

Paal tuinscherm loodrecht vastzetten
© Beelden & Content MiBaveno privacywand | Raphaël Van Overstraeten