Tuinwand bakent zithoek af.
Moderne tuinwand bij modern wooncomplex.
Modern tuinscherm, onderhoudsvriendelijke en duurzame tuinwand
Tuinwand gezellige zithoek
Tuinwand voor privacy en gezelligheid
Strakke tuinwand passend bij moderne woning.
Mooi tuinscherm bakent terras mooi af
Kleur tuinscherm past in de naturel van de buitenomgeving

MiBaveno | De nieuwe maatstaf in tuinschermen

Zoek je een moderne tuinwand voor meer privacy op je terras? Wil je de carport mooi omsluiten? De open ruimte tussen woning en perceelgrens afsluiten voor een veilig gevoel? Voorkomen dat de kinderen de straat oplopen? De MiBaveno tuinschermen brengen dé oplossing! En ja, er zijn vele aanbiedingen, van schanskorven tot klassieke houten frames. Deze tuinwand integreert zich evenwel modieus in de buitenomgeving. Enerzijds is het een eyecatcher, door de stijl en een kleur in harmonie met het schrijnwerk en de woning. Anderzijds voorkom je eentonigheid en leg je interactie door er wandelementen in te steken met een aanvullend kleuraccent en design.

Gesloten tuinscherm voor meer privacy
© Beelden & Content MiBaveno privacywand | Raphaël Van Overstraeten

Minimalistisch stijlvol, duurzaam & onderhoudsvriendelijk

Het tuinscherm is strak minimalistisch opgebouwd, duurzaam UV- en weerbestendig, kleurvast, breukvast en zeer onderhoudsvriendelijk. De voordelen gaan veel verder dan de basisfunctie van zones afbakenen en het waarborgen van privacy en veiligheid. De moderne aluminium palen zijn grijs (eq. RAL 9007) of antraciet (eq. RAL 7016) gecoat, universeel toepasbare kleuren. Je kan de tuinwand vervolgens naar jouw smaak inkleuren, hierbij de omgeving volgend.

Voordelen tuinscherm? Design en kwaliteit in functie van privacy, veiligheid, gezelligheid en sfeer. En qua onderhoud heb je geen omzien naar deze tuinwand!

Horizontale panelen
De horizontale wandelementen van ons tuinscherm zijn geproduceerd uit HPL-plaat (High Pressure Laminate). Vandaag een begrip als gevelbekleding in de moderne woningbouw en kantoorbouw. Onze platen zijn dubbelzijdig gekleurd, tegen een gevel hoeft dat niet. Het materiaal is subliem qua sterkte. Wist je dat HPL-platen als boarding gebruikt worden rond ijshockeypistes om de inslag van een puck te weerstaan? Onze materialen zijn bovendien enorm UV- en weerbestendig. Mits een goede inbouw weerstaan de MiBaveno tuinwanden de stevigste stormen en bieden ze voor jaren zekerheid.

De horizontaal op te bouwen MiBaveno wandpanelen hebben een breedte van 180 cm met een plaatdikte van 6 mm. Ze worden met 4 boven elkaar opgebouwd en klassevol verbonden door aluminium H-profielen tot een totale hoogte van 175 cm (paalhoogte 180 cm). Boven en onder komt een U-profiel als mooie afwerking van het tuinscherm. Deze profielen worden standaard meegeleverd in geanodiseerd aluminium, al kan het op vraag en zonder meerprijs in de kleur van de palen.

Kleuren
De wandpanelen zijn standaard beschikbaar in 4 kleuren: zuiver wit (eq. RAL 9010), lichtgrijs (eq. RAL 7035), steengrijs (eq. RAL 7030) en antracietgrijs (eq. RAL 7016). De kleurintensiteit op de weergegeven illustraties kan afwijken van de reële kleuren. 

Verticale panelen
Dankzij onze verticale wandelementen met een uitgelaserd design kan je de wand optioneel een extra “touch of magic” meegeven. Ontdek ons Marone design in Alu Zwart Antraciet! Op vraag kunnen andere lasercuts en kleuren. We gebruiken steevast een halfmatte structuurlak, dat staat voor klasse en een betere krasbestendigheid. En natuurlijk hebben we ook een design in cortenstaal ...

Zelf unieke accenten leggen gaat ver … 
Ontdek het Lugo steenmotief met een finesse dat een meerwaarde biedt voor jouw tuin en woning.

En niet onbelangrijk …
In de aluminium panelen kunnen we zelfs speciale of persoonlijke designs laten laseren om deze vervolgens te coaten in een te kiezen RAL-kleur. Kijk maar naar deze antraciete panelen met strakke driehoekjes. Ze passen perfect in de moderne filosofie.

De moderne tuinwand is enorm veelzijdig dankzij de modulaire opbouw met kwalitatieve materialen in diverse kleuren en vormen.
Leg je eigen accenten!

Totaaloplossing met deur en poort
Onze tuinwand is een totaaloplossing. Zo bieden we deuren en tuinpoorten aan die zich stijlvol integreren in de tuinwand. Al blijft de interactie met een ander type van deur of poort sowieso ook top. Hiervoor kunnen we eveneens een aanbieding maken.

We zijn zeker nog niet klaar!
Je kan ook kiezen voor een horizontale opbouw met HPL-panelen in standaard en halve hoogte. Hiermee kan je toewerken naar paalhoogte 180 en ... 202 cm. De foto van de grijze tuinwand langs het zwembad toont een opbouw met 3 standaard en 3 halfhoge panelen op paalhoogte 202 cm. Leg hiermee een uniek patroon in jouw tuinwand. Op vraag is een invulling mogelijk met kleurwissel, zelfs met het design en in het materiaal  dat de verticale panelen kenmerkt. En er is nog meer ... Sinds 2021 kan je de HPL-panelen verkrijgen in een uitzonderlijk breed kleurenpalet. Voor dergelijke uitvoeringen is er een meerprijs, maar weet dat het kan.

Artikeloverzicht en prijzen

Hiernaast zie je een afdruk van onze MiBaveno introductieflyer met op de verso enkele andere MiRaga producten ter moderne aankleding van tuin, terras en dakterras. 

Ben je benieuwd naar het volledige MiBaveno artikeloverzicht met prijzen? Of wil je een vrijblijvende projectuitwerking met offerte en render?

Informeer als handelaar, architect, aannemer en particulier:
info@miraga.be of
0474/98.02.73 (Telefonisch of via whatsapp). 


Ontdek bovendien onze wereldprimeur van een tuinwand met keramische steen of integreer een groenwand in jouw tuinscherm!

Tuinwand creëert gezellige zithoek met de juiste verlichtingsobjecten

Zet een stukje tuinscherm in rechte lijn of in hoek neer ter creatie van een cosy corner.

Moderne tuinwand in antraciet.

Cosy corner zonder vergunning 
Voor de plaatsing van onze gesloten wanden heb je in regel geen stedenbouwkundige vergunning nodig, daar ze lager zijn dan de voorgeschreven maximale 2 meter voor toepassingen in de zijtuin en de achtertuin. Een opbouw op meer dan 30 meter van de woning vraagt een vergunning, maar waarschijnlijk komt jouw wand dicht tegen de woning te staan. Dat is juist de kracht en de kern van ons concept, inspelen op de harmonie met het buitenschrijnwerk. De kleurtinten zullen ook niet in strijd zijn met de verkavelingsvoorschriften, daar ze in lijn liggen met deze van de ramen en/of gevelafwerking.

Ons standaard aanbod kleuren ter samenstelling van jouw tuinscherm past perfect in de naturel van de omgeving.

Bekijk of er speciale voorschriften zijn in jouw gemeente of voor jouw perceel. Wil je exact op de perceelsgrens een wand plaatsen, overleg dan met jouw buur. Met onze tuinwanden kan je een volledig perceel afboorden, maar je kan ook kiezen voor een klein stukje, in rechte lijn of in een hoek, ter creatie van een cosy corner die zorgt voor gezelligheid, privacy, zonwering en veiligheid!

Kleur tuinscherm past in de naturel van de buitenomgeving
Strakke tuinwand passend bij moderne woning.
© Beelden | Content | Raphaël Van Overstraeten

Plaatsing in beeld
De palen van onze wanden worden meestal vastgezet op in te betonneren grondankers. Ze zijn vervaardigd uit stevig, gegalvaniseerd staal. Een zogenaamd "oud materiaal" dat in de productsamenstelling van onze tuinwand standhoudt tussen het jong geweld van moderne materialen, want hiervoor nog steeds het meest geschikte materiaal. Dat en nog veel meer tonen we in onze uitgebreide installatiefilm. Bekijk hem snel of lees het script met begeleidende foto’s.

“Plaatsing brengt functie en klasse van onze privacywand meteen in beeld”

Paal tuinscherm loodrecht vastzetten
© Beelden & Content MiBaveno privacywand | Raphaël Van Overstraeten