Plantenbakken leggen groenaccent in de moderne stadsontwikkeling van
Copyrights renders: woneninhetkadehuis.nl | Barcode Architects
Onze plantenbakken leggen groenaccent in de moderne stadsontwikkeling van

ONZE PLANTENBAKKEN LEGGEN GROENACCENT IN MODERNE STADSONTWIKKELING

NOVEMBER 2023 | ARNHEM (NL) | Bij de herontwikkeling van de zuidelijke binnenstad van Arnhem staat plezierig wonen, leven, ontspannen en werken voorop. Een nadrukkelijke link naar de Rijn wordt gelegd dankzij “Het Kadehuis”. Er zal altijd iets te beleven vallen voor jong en oud. Concreet omsluit "Het Kadehuis” 6 karakteristieke panden met een indrukwekkende, eigentijdse architectuur van de hand van Barcode Architects. Het project beantwoordt aan de doelstelling van de gemeente om de binnenstad duurzaam te ontwikkelen en te vergroenen door woningen te realiseren met groene buitenruimtes en een gezamenlijke daktuin. In opdracht van hoofdaannemer BAM Bouw & Techniek dragen wij bij tot het groenaccent met de modulair op te bouwen MiDomino Absolute plantenbakken.

Onze plantenbakken leggen groenaccent in de moderne stadsontwikkeling van

De "huizen" en onze ingenieuze plantenbakken
“6 huizen”. Elk huis heeft een eigen stijl en huisvest vele kwaliteitsappartementen tot penthouses helemaal bovenaan en zeer moderne commerciële ruimten op het gelijkvloers. Hier wordt een uniek project gerealiseerd waar het zeer aangenaam wonen is en waar het publieke leven in de omgeving zal bruisen. Noem het de ‘missing link’ van de binnenstad naar de Rijnkade toe, daar is het vandaag sowieso al leuk vertoeven met zicht op de legendarische John Frostbrug. Bij de installatie van onze plantenbakken mochten we genieten van dit fantastisch uitzicht.

Dakterras in Arnhems Blond Huis met plantenbakken en zicht op de John Frostbrug
Het Kadehuis geldt als verbinding tussen de Rijn en de binnenstad

Bij de gebouwen met even nummer zie je af straatkant dat de gevelafwerking zich architecturaal als balustrade doorzet bij de grotere terrassen. Op deze terrassen zijn onze plantenbakken prominent aanwezig. Ze worden op elk terras modulair tot een uniform geheel opgebouwd tegen de wanden die de terrassen veilig afbakenen. Afhankelijk van het terras is dit in diverse lengten in een I-, L- of U-setting. Esthetisch mooi, maar ook zeer functioneel. Ondanks de keuze voor een smallere opbouw van 29 cm breed, waardoor minder terrasoppervlak ingenomen wordt, garandeert het doorlopend bassin van de MiDomino Absolute plantenbakken immers een stevige plantengroei. Het groen zal zich op de terrassen en in de aanblik vanaf de straatkant prominent manifesteren en mede kleur geven aan de beoogde architecturale invulling.

Dakterras in aanleg in Arnhems Blond Huis met plantenbakken en zicht op de stad
Dakterras aan voorkant Fashionhuis te Arnhem

"Het groen in de plantenbakken zal zich op de terrassen en in de aanblik vanaf de straatkant prominent manifesteren en mede kleur geven aan de beoogde architecturale invulling"

Het Vensterhuis met leuke terrassen
Het Vensterhuis heeft leuke dakterrassen

Vensterhuis
"Huis 2” wordt het Vensterhuis genoemd. De gevelbekleding bestaat uit gebakken tegels in reliëf. De plantenbakken in pearl grey passen perfect bij deze trend en de kleursetting van zowel gevel als schrijnwerk. Als bewoner heb je in dit gebouw een groter dakterras met een naastliggend kleiner hoekterras. De eigenaar van de duplex bovenaan gaat zo zelfs van 4 terrassen kunnen genieten. Zodra het groen in volle bloei staat, bekom je een aangenaam buitenleven op verdiep in harmonie met het interieur. Open de schuifdeuren en het ruimtegevoel zal ongezien zijn.

Het Vensterhuis heeft leuke dakterrassen

"De gevelbekleding bestaat uit gebakken tegels in reliëf. Onze plantenbakken in pearl grey passen perfect bij deze trend en de kleursetting van zowel gevel als schrijnwerk"

Het Fashionhuis als deel van Het Kadehuis in de moderne stadsontwikkeling van Arnhem

Fashionhuis
“Huis 4” is als Fashionhuis het middelste gebouw in het bouwproject “Het Kadehuis” dat zich uitspreidt over de Nieuwstraat. “Huis 1” bevindt zich om de hoek. De voorgevel van het Fashionhuis is bekleed met stijlvolle, gecoate aluminium panelen. De centrale kleur is zwartbruin RAL 8022 met 30% glansgraad. Ons aanbod modulair op te bouwen plantenbakken in polypropyleen brengt die kleur natuurlijk niet standaard. De zichtbare voorzijde van de plantenbakken werd daarom uitgevoerd in gegalvaniseerd staal, hoogwaardig gepoederlakt in de gevraagde kleur. Op deze terrassen aan de straatkant is alles strak en uniform qua kleur en afwerking.

Het Fashionhuis als deel van Het Kadehuis in de moderne stadsontwikkeling van Arnhem
Dakterras straatkant Fashionhuis Arnhem in beeld
Dakterras straatkant Fashionhuis Arnhem in beeld

"De centrale kleur is zwartbruin RAL 8022 met 30% glansgraad. De zichtbare voorzijde van de plantenbakken werd uitgevoerd in gegalvaniseerd staal, hoogwaardig gepoederlakt in de gevraagde kleur. Op deze terrassen aan de straatkant is alles strak en uniform qua kleur en afwerking"

Het Arnhems Blond Huis aan de Rijnkade te Arnhem

Arnhems Blond Huis
“Huis 6” of het Arnhems Blond Huis geeft uit op de rivier en de Rijnkade. De accentkleur van de gevel is wit met een mooie crepi. De MiDomino Absolute plantenbakken in witte uitvoering kleuren hier de terrassen mee in. Ook hier komen we parallelterrassen tegen. Deze terrassen van eenzelfde appartement sluiten mooi op mekaar aan, elk langs een ander deel van de gevel, en scheppen een extra ruimtegevoel. En dan spreken we nog niet over het grote terras van het bovenste penthouse. Zalig wonen weldra in “Het Kadehuis”!

Dakterrassen in Arnhems Blond Huis met plantenbakken
Dakterras penthouse in aanleg in Arnhems Blond Huis met plantenbakken en zicht op de stad
Dakterras in Arnhems Blond Huis met plantenbakken
Dakterras penthouse in aanleg in Arnhems Blond Huis met plantenbakken en zicht op de Rijn