MiReno | Wonderen bestaan 

Onze producten zijn, mits een goede inbouw en respectvol gebruik, ongelofelijk duurzaam. Ze blijven ook fris ogen. Daar staan we voor. En al is het op korte termijn niet nodig ... Niets is voor eeuwig in weer en wind. En toch ... Uit eigen praktische ervaring zijn we enkele jaren terug gevallen op dit wonderproduct. Je kan het toepassen op gelakte/gepoederlakte oppervlakten om hun kleurintensiteit te behouden. We tonen jou foto's van een toepassing op onze woning met een gepoederlakt aluminium schrijnwerk in antracietgrijs RAL 7016. Inmiddels van 2005 en regelmatig behandeld met dit product. Het toont als nieuw aan. De foto's zeggen genoeg ... Is jouw schrijnwerk echt aangetast omdat het nooit behandeld werd, en nu echt aan vervanging toe is, dan mag je natuurlijk geen wonderen verwachten. De foto's tonen desalniettemin aan dat het een wondermiddel is, mits (twee)jaarlijks (her)gebruik. Harmonie behouden op ramen of onze producten ... Het gaat hand in hand met een klein beetje onderhoud! Want het dient gezegd, onze gecoate producten zijn enorm onderhoudsvriendelijk in vergelijk met alternatieve producten. En ze blijven hun klasse doorheen de jaren behouden.

Steevast mooie kleuren behouden
Moet de kleur even opgefrist worden? Zit er een doffe schijn op? In het vakjargon zegt men dat de ramen aan het 'verkrijten' zijn. Oplossing? Eerst de ramen en het schrijnwerk wassen natuurlijk. Of aldus het oppervlak dat je gaat behandelen. Alles moet heel netjes zijn. Vervolgens met een propere, droge vod een raamdeel (schrijnwerk natuurlijk) met het transparante product inwrijven. Een klein raam mag je in één keer doen. Laat het product sowieso even intrekken. Een groter raam doe je in 2 of 3 fasen. Nadien ga je met een andere, nette vod nog even over het behandelde schrijnwerk. Je wrijft als het ware alles droog. Het resultaat is meteen zichtbaar. Op onze foto's zie je de schilderstape ... het product maakt immers vlekken op dorpels in blauwe steen. Met het glas of in contact met kunststof, of de siliconen tussen schrijnwerk en gevel, zien wij in de praktijk geen probleem. Integendeel zelfs. Toch raden wij aan om altijd een kleine test te doen op een klein stukje oppervlak. Trek niet meteen alle registers open. Heb je toch vlekken gemaakt, zoals wij op onze hardsteen? Geen probleem. Met wasbenzine, verkrijgbaar in de detailhandel, zijn de vlekken meteen weg. Fantastisch toch? Wrijf wel met de wasbenzine niet tegen het behandelde schrijnwerk, want dan is het product ook daar opnieuw verwijderd. Als je een volgende keer de ramen kuist, zal je zien dat het water echt van het schrijnwerk borrelt. Dit product legt aldus een beschermlaag en fleurt jouw schrijnwerk diepgaand op, wat de waarde en de uitstraling van je huis ten goede komt.

© Raphaël Van Overstraeten | Beelden & Content

Aan de slag?
Gebruik het product nooit als de zon (hevig) schijnt. We raden het gebruik van handschoenen aan en het spreekt voor zich dat je het niet diepgaand moet inademen. Nu, normaliter werk je in de buitenlucht. Sluit het potje na gebruik goed af en berg het op, buiten het bereik van kinderen, voor volgend jaar. Zeker de oppervlakten die naar het zuiden gericht zijn, moeten elk jaar behandeld worden om de nieuwheid echt te bewaren. We garanderen niet dat krasjes verdwijnen, absoluut niet, maar het product doet een bijdrage aan het wegwerken van heel kleine oneffenheden in een structuurcoating. Weet dat professionele firma's of de betere ramenwassers deze behandeling ter harte nemen!

Bescherming voor gecoate oppervlakten
© Raphaël Van Overstraeten | Beelden & Content