Bloembak als designobject in de vorm van rivierkei op dakterras
Bloembakken in granietkleur
De granietstructuur van de bloempot past mooi bij de verharding in blauwe steen (of granietsteen)
Grote kei/bloembak ter aankleding terras en zitbank
Bloempot op zijterras met kindje

MiStorus | Organische lijnen geïnspireerd op rivierkeien

Ontdek onze bloembakken in de vorm van rivierkeien met granieten structuur. Dankzij zijn originele designtaal onderscheidt MiStorus zich van de gangbare ronde en rechthoekige bloempotten en plantenbakken. Zijn organische lijnen herinneren aan rivierkeien en integreren zich feilloos in de omgeving. Ze passen perfect in onze minimalistische filosofie en brengen een toegevoegde waarde rondom de hedendaagse woning. Jazeker! Ze zijn een eyecatcher in een strakke architectuur met rechtlijnige omgevingselementen, zoals privacywanden. Oordeel zelf! En bovendien zijn ze heel functioneel en duurzaam geproduceerd uit hoogwaardig polyethyleen.

Download MiStorus Rivierkeien

Duik mee in het MiStorus aanbod 2021: Designobject, bloembak, zitbank (en verlichting).

Binnen de filosofie van ons MiRaga by RAVO tuinconcept accentueert de webpagina hier de 4 grotere modellen (I-IV) die het vaakst in de Vlaamse tuin komen. Toepassing: voortuin, terras, dakterras, ...

Deze documentatie brengt je alle modellen met prijzen, afmetingen, voordelen, ... Je ziet model V als hogere variant en de kleinste modellen VI en VII zijn het ideaal voor binnen of buiten op een klein balkon. Ontdek alles ...

Ingenieus op maat van de Vlaamse tuin
Deze keivormige designelementen gaan qua kleur hand in hand met de in Vlaanderen gangbare tegel- en terrasverhardingen. De varianten in granietstructuur, van licht, donker tot antraciet, scoren aldus niet alleen in combinatie met een graniettegel, maar ook op een blauwe hardsteen, een kleiklinker of een keramische tegel. En het hoeft niet gezegd dat ze perfect passen op grind en keitjes in allerhande vormen en korrelgroottes. De recentste variant in betonstructuur scoort fantastisch op gepolierde betonvloeren. Maar het gaat veel verder … Wat jouw keuze ook is, elke bloembak past in een groene omgeving en leent zich om er kleine tot hogere planten in te voorzien.

Online bestellen?

Multifunctioneel designobject
In functionele zin is de MiStorus een combinatie van een tuinsculptuur, plantenbak en zitobject. Voor die laatste functie kijken we voornamelijk naar de grootste modellen, MiStorus I en II. Eenmaal ingevuld met een hogere plant heeft elk model bovendien een functie naar privacy en zonwering. In de zomer houdt het groen de zonnestralen tegen die je in de winter juist wel in huis wil. Bovendien kan je alles makkelijk verplaatsen. De inzetbak kan je bijvoorbeeld binnenzetten. Handig als de plant vorstgevoelig is. Al beschermt de dubbelwandige constructie, met een holle ruimte tussen de buitenwand en de eigenlijke inzetbak (eigen al al onze bloembakken), de wortels optimaal tegen vorst. Omgekeerd biedt het in de zomer bescherming tegen uitdroging, daar helpen ook onze producten tot groeibevordering bij. Blijft de design bloembak toch buiten zonder inzetbak, vul de structuur dan eventueel op met zand opdat deze geen speelbal wordt van de natuur bij stormwind. Al dient gezegd dat de MiStorus het topproduct is onder de bloembakken met een wanddikte tot 10 mm. Toch even meegeven … De MiStorus familie is bestand tegen temperaturen van -45 °C tot +75 °C! Robuust, anders zou je er sowieso niet op kunnen gaan zitten, en ongelofelijk duurzaam … Zelfs zuren en de hogedrukreiniger zijn geen probleem. Gebruiksvriendelijkheid staat voorop, zonder in te boeten op het vlak van verfijning.

State-of-the-art productie en manuele eindafwerking resulteren in topproduct
De MiStorus is slagvast en UV- en weersbestendig dankzij een state-of-the-art productie met een vormtechniek in rotatiegegoten polyethyleen. De manuele eindafwerking garandeert een ongelofelijke kwaliteitscontrole. Ongezien in deze moderne tijden, maar wij willen alleen het beste voor onze klanten. En met wij bedoelen we ook Degardo, onze Duitse partner die met een oprechte fierheid deze keivormige bloembakken produceert en wereldwijd commercialiseert onder de naam Storus. Daarbij denken ze ook aan het milieu. Eventueel in de productie afgekeurde elementen worden gerecycleerd en verwerkt in de aanmaak van de zwarte inzetbakken die, in tegenstelling tot de keien zelf, niet uit zuiver polyethyleen bestaan. Hiermee tonen we duidelijk dat design en milieu wel samen kunnen gaan.

Storus bloempot wint reddot award

Dit productconcept won diverse awards! Zo geeft Degardo ons volgende toelichting van de reddot-jury mee: “De Storus plantenpot combineert op hoog niveau natuurlijke esthetiek met multifunctionele eigenschappen.”

Speciaal voor de tuin: van voortuin tot zijterras en rondom het zwembad
De Storus-reeks is heel breed. In dit tuinconcept tonen we jou de MiStorus vormen I tot en met IV. Praktijkgericht worden deze formats heel vaak aangewend in de moderne tuinontwerpen. Tuinarchitecten schrijven ze met plezier voor en tuinaannemers of zelfplaatsers gaan er maar al te graag mee aan de slag. Al dan niet in de globaliteit van ons verhaal met schommel, privacywand, enzovoort. Ze passen in elke Vlaamse tuin, of beter gezegd: meerdere uitvoeringen passen zelfs in 1 tuin … Zet er meerdere en leg overal unieke (kleur)accenten in jouw tuin … Zo ook in de voortuin. De laatste jaren, mede door een wetgeving die vraagt dat opritten waterdoorlatend moeten zijn, is onze oprit veranderd in een monotoon gebeuren met grind of waterdoorlatende klinkers … vaak zonder niveauverschil …

MiStorus I (L 192 x B 167 x H 50 cm) | MiStorus II (L 144 x B 112 x H 50 cm) | MiStorus III (L 114 x B 73 x H 39 cm) | MiStorus IV (L 75 x B 69 x H 49 cm)

Deze elementen, naar keuze in look antraciet, graniet of beton, integreren zich perfect op een grindbed, al dan niet in een symbiose met megategels, en brengen aanzien en een stijlvolle inkleuring. Maar dat is niet alles. Onze keien geven een meerwaarde aan elk terras, van hoofdterras, zijterras tot dakterras.

Wist je dat …
De familie bloembakken tevens stijlvol het interieur van huizen en kantoren weet in te kleuren.

En ook de ruimte rond zwembaden kleuren ze fantastisch in, het maakt niet uit of je een zwemvijver of een klassiek zwembad hebt. De aankleding is fantastisch en duurzaam, zelfs in een omgeving met agressieve dampen en spatten van chloorhoudend water.

Kleurenspectrum met 16 miljoen mogelijkheden
En dan beginnen we nu pas echt te spreken over de hoogwaardige, doorschijnend witte varianten voorzien van een verlichting. Het aanbod bestaat met spaarlamp, maar de uitvoering met LED-verlichting in een lichtkleur/kleurenspectrum van 16 miljoen kleuren is ons absoluut paradepaardje. Vraag echt om dit product eens te mogen zien! Als je over kwaliteit en klasse spreekt … Stem de kleur af op jouw gemoed of naar jouw lievelingskleur. Speel ermee, zeker ook in combinatie met jouw gevel. Gemetst of verlijmd, afgedekt met trespaplaten of bepleisterd in crepi. Het maakt niet uit. Het past bij alle moderne gevelbekledingen en zelfs bij oudere bouwstijlen.

Jij bent aan zet!
Via het bedieningsveld kan de kleurtemperatuur traploos worden geregeld van warm wit (2700 Kelvin) tot koud wit (6500 Kelvin) en de kleurverzadiging worden aangepast om tussentinten en pastelkleuren te creëren. Door de comfortabele dimbaarheid van wit en gekleurd licht kunnen sfeervolle lichtstemmingen naar wens worden gecreëerd. Je kan zelfs een kleurverloopprogramma instellen met regelbare snelheid en een zeker interval. Je kan de diverse LED-keien, verdeeld over jouw tuin, zelfs gelijkschakelen of juist niet … en dat doe je met de meegeleverde afstandsbediening. Meer zelfs, mits bijkomende applicatie ben jij via WiFi aan zet! Van trendy gesproken! Alle LED-elementen hebben een energieklasse A+. De afdichtingen met inox schroefverbindingen, onderaan en aldus visueel onzichtbaar, garanderen duurzaamheid en spatwaterdichtheid volgens IP66. De MiStorus LED-producten zijn voorzien van een verbindingskabel van 5 meter in outdoor-kwaliteit. De bloembakken zijn een meerwaarde voor elke tuin.

Met de Degardo Wifi Controller bedien je alle lichtelementen
© Degardo GmbH | Wifi-Controller

Plaatsing concreet
Ons verhaal speelt zich buiten af. Dat betekent dat je de inzetbak en de eigenlijke bloembak moet voorzien van een afwatering. In de bloembak zijn er hiervoor duidelijke markeringen aangebracht. We tonen het hier visueel. Hetzelfde doen we met de inzetbak. Klaar! De laatste foto's tonen de bodemstructuur, waar ook de openingen zijn om de bloembak eventueel te verzwaren met zand (indien nodig).

Voor plaatsing in de voortuin of in een meer publiek toegankelijke setting raden we je aan de bloembak vast te zetten via 1 van onze 3 verankeringsmogelijkheden: grondanker in beton, grondplaat verschroefd of grondplaat verlijmd.

© Beelden & Content MiStorus bloembakken | Raphaël Van Overstraeten | Degardo GmbH