Bloembak als designobject in de vorm van rivierkei op dakterras
Bloembakken in granietkleur
De granietstructuur van de bloempot past mooi bij de verharding in blauwe steen (of granietsteen)
Grote kei/bloembak ter aankleding terras en zitbank
Bloempot op zijterras met kindje

MiStorus | Organische lijnen geïnspireerd op rivierkeien

Ontdek onze bloembakken in de vorm van rivierkeien met granieten structuur. Dankzij de originele designtaal onderscheidt MiStorus zich van de gangbare ronde en rechthoekige bloempotten en plantenbakken. De organische lijnen herinneren aan rivierkeien en integreren zich feilloos in de omgeving. Ze passen perfect in onze minimalistische filosofie en brengen een toegevoegde waarde rondom de hedendaagse woning. In een strakke architectuur met rechtlijnige omgevingselementen zijn ze een blikvanger. Oordeel zelf! En bovendien zijn ze heel functioneel en duurzaam geproduceerd uit hoogwaardig polyethyleen.

Download MiStorus Rivierkeien

Duik mee in het MiStorus aanbod 2023: Designobject, bloembak, zitbank (en verlichting).
Binnen de filosofie van ons MiRaga by RAVO tuinconcept accentueren we hier de 4 grotere modellen (I-IV) die het vaakst in de Vlaamse tuin komen.
Toepassing: voortuin, terras, dakterras, ...

Deze documentatie brengt je alle modellen met prijzen, afmetingen, voordelen, ... Je ziet model V als hogere variant en de kleinste modellen VI en VII zijn het ideaal voor binnen of buiten op een klein balkon.
Ontdek alles ... Scroll naar beneden in de pdf!

 

Ingenieus op maat van de Vlaamse tuin
Deze designelementen in de organische vormen van rivierkeien gaan hand in hand met de gangbare tegel- en terrasverhardingen. Het aanbod in granietstructuur - van licht, donker tot antraciet - scoort niet alleen in combinatie met een graniettegel, maar ook op een blauwe hardsteen, een kleiklinker of een keramische tegel.
En hoeft het gezegd dat ze perfect passen op grind en keitjes in allerhande vormen en korrelgroottes?

Ze betoveren elke tuinomgeving en zelfs de publieke ruimte. Elk model scoort met mooie planten, zoals siergrassen bijvoorbeeld. En in het grootste model kan je zelfs werken met palmbomen of olijfbomen! 

Online bestellen?

Multifunctioneel designobject
In functionele zin is de MiStorus een combinatie van een tuinsculptuur, plantenbak en zitobject. Voor die laatste functie kijken we voornamelijk naar de grootste modellen, MiStorus I en II. Eenmaal ingevuld met een hogere plant heeft elk model bovendien een functie naar privacy en zonwering. In de zomer houdt het groen de zonnestralen tegen die je in de winter juist wel in huis wil. Bovendien kan je alles makkelijk verplaatsen. De inzetbak met plant kan je in de winter bijvoorbeeld binnen gaan zetten. Handig als de plant vorstgevoelig is. Al beschermt de dubbelwandige constructie, met een holle ruimte tussen de buitenwand en de eigenlijke inzetbak, de wortels optimaal tegen vorst. In de zomer biedt het bescherming tegen uitdroging.
Sowieso dient gezegd dat de MiStorus het topproduct is onder de bloembakken met een materiaaldikte tot 10 mm. Toch even meegeven … De MiStorus familie is bestand tegen temperaturen van -45 °C tot +75 °C! Robuust, anders zou je er sowieso niet op kunnen gaan zitten, en ongelofelijk duurzaam … Zelfs zuren en de hogedrukreiniger zijn geen probleem. Gebruiksvriendelijkheid staat voorop, zonder in te boeten op het vlak van verfijning.

State-of-the-art productie en manuele eindafwerking resulteren in topproduct
De MiStorus is slagvast en UV- en weersbestendig dankzij een state-of-the-art productie met een vormtechniek in rotatiegegoten polyethyleen. De manuele eindafwerking garandeert een ongelofelijke kwaliteitscontrole. Daarbij denken we ook aan het milieu. In de productie afgekeurde elementen worden gerecycleerd en verwerkt in de aanmaak van de zwarte inzetbakken die, in tegenstelling tot de keien zelf, niet uit zuiver polyethyleen bestaan. Hiermee tonen we duidelijk aan dat design en milieu samen kunnen gaan.

Speciaal voor de tuin: van voortuin tot zijterras en rondom het zwembad
De MiStorus-reeks is heel breed. In dit tuinconcept tonen we jou de MiStorus vormen I tot en met IV. Praktijkgericht worden deze formats heel vaak aangewend in de moderne tuinontwerpen. Tuinarchitecten schrijven ze met plezier voor en tuinaannemers of zelfplaatsers gaan er maar al te graag mee aan de slag. Ze passen in elke Vlaamse tuin. Plaats zelfs meerdere rivierkeien en leg zodoende overal unieke (kleur)accenten. Zo ook in de voortuin, waar opritten meer en meer waterdoorlatend moeten zijn en veranderen in een monotoon gebeuren met grind of waterdoorlatende klinkers …

MiStorus I (L 192 x B 167 x H 50 cm) | MiStorus II (L 144 x B 112 x H 50 cm) | MiStorus III (L 114 x B 73 x H 39 cm) | MiStorus IV (L 75 x B 69 x H 49 cm)

Deze rivierkeien integreren zich met hun granietkleuren perfect op een grindbed, al dan niet in een symbiose met megategels, en brengen aanzien en een stijlvolle inkleuring. Ze passen perfect op natuursteen en keramische steen. Kortom, ze geven een meerwaarde aan elk terras, van hoofdterras, zijterras tot dakterras.

Wist je dat …
De familie bloembakken tevens stijlvol het interieur van huizen en kantoren weet in te kleuren.

En ook de ruimte rond zwembaden kleuren ze fantastisch in, het maakt niet uit of je een zwemvijver of een klassiek zwembad hebt. De aankleding is fantastisch en duurzaam, zelfs in een omgeving met agressieve dampen en spatten van chloorhoudend water.

Kleurenspectrum met 16 miljoen mogelijkheden
De rivierkeien worden tevens in hoogwaardige, doorschijnend witte uitvoeringen geproduceerd met geïntegreerde verlichting. Het aanbod bestaat met spaarlamp, maar de uitvoering in LED-verlichting, met een kleurenspectrum van 16 miljoen kleuren, is ons absoluut paradepaardje. Als je over kwaliteit en klasse spreekt … Vraag om dit product eens te mogen zien! Stem de kleur af op jouw gemoed of naar jouw lievelingskleur. Speel ermee, zeker ook in combinatie met jouw gevel: gemetst of verlijmd, afgedekt met trespaplaten of bepleisterd in crepi. Het maakt niet uit. Het past bij alle moderne gevelbekledingen en zelfs bij oudere bouwstijlen.

Jij bent aan zet!

Via het bedieningsveld kan de kleurtemperatuur traploos worden geregeld van warm wit (2700 Kelvin) tot koud wit (6500 Kelvin). De kleurverzadiging valt aan te passen om tussentinten en pastelkleuren te creëren. De lichtintensiteit is dimbaar om sfeervolle lichtstemmingen naar wens te creëren. Je kan zelfs programma's instellen met regelbare snelheid en een zeker interval.

Heb je diverse LED-keien, verdeeld over jouw tuin, dan kan je deze synchroon bedienen met de meegeleverde afstandsbediening. Meer zelfs, mits bijkomende applicatie ben jij via WiFi aan zet! Van trendy gesproken! Alle LED-elementen hebben een energieklasse A+. De afdichtingen met inox schroefverbindingen, onderaan visueel onzichtbaar gepositioneerd, garanderen duurzaamheid en spatwaterdichtheid volgens IP66. De MiStorus LED-producten zijn voorzien van een verbindingskabel van 5 meter in outdoor-kwaliteit. De bloembakken zijn een meerwaarde voor elke tuin.

Met de Wifi Controller bedien je alle lichtelementen.
Wifi-Controller

Plaatsing concreet
Ons verhaal speelt zich buiten af. Dat betekent dat je de inzetbak en de eigenlijke bloembak moet voorzien van een afwatering. In de bloembak zijn er hiervoor duidelijke markeringen aangebracht. We tonen het visueel. Hetzelfde doen we met de inzetbak. Klaar! De laatste foto's tonen de bodemstructuur, waar ook de openingen zijn om de bloembak eventueel te verzwaren met zand (indien nodig).

Set tegen diefstal/wegname van de bloempot wanneer die in voortuin staat.

Voor plaatsing in de voortuin of in een meer publiek toegankelijke setting raden we je aan de bloembak vast te zetten via het verankeringssysteem.

© Beelden & Content MiStorus bloembakken | Raphaël Van Overstraeten | Degardo GmbH