Plantenbakken voor meer privacy
Aankleding dakterras met bloembakken.
Dakterras bloembak plantenbak
Dakterras plantenbak bloembak
Bloembak Moderne woning
Dakterras wordt ingekleurd door MiDomino Metallo Silver bloembakken
Dakterras veilig afbakenen met bloembakken

MiDomino Absolute | Plantenbakken configureren op maat van jouw project

Stelselmatig krijgen we de vraag naar bloem- en plantenbakken op maat. Elke tuin is anders en vraagt een specifieke lengte, breedte en hoogte. Vaak in een uitgesproken vormgeving, zoals een L-setting die de contouren van het terras volgt en er een gezellige hoek van maakt met oog voor privacy. We kunnen dit tailor made uitwerken, maar 100% maatwerk heeft een hoog prijskaartje. De MiDomino Absolute modulair op te bouwen bloembakken brengen een verfijnde oplossing.

Hoeft het gezegd?

Past perfect bij alle bouwstijlen en sowieso in de buitenomgeving en op het dakterras van de hedendaagse woningen en woonentiteiten. De gepatenteerde plantenbakken accentueren de rechtlijnigheid van de kubuswoning. Heel mooi! Zeker als ze de kleur van het buitenschrijnwerk of van de gevel hernemen. Anderzijds kan je met een heel opvallende kleur juist een speels accent leggen en de plantenbak/bloembak als blikvanger laten fungeren! Aan jou de keuze ... 

 

 

Voordelen?

- Architectonisch sfeerelement. Meermaals toepasbaar in 1 project: in de voortuin, in de zijtuin, op het terras achteraan als cosy corner, ... Of op verdiep, ter aankleding van het dakterras.
- Innovatief en zeer marktrelevant. Afbakening van de privacy/gezelligheid dankzij deze modulaire bloembak, opgevuld met bloemen, planten of struiken. Meer groen geeft energie!
- Vandaag onmisbaar in de voortuin en op de oprit, want doorbreekt de moderne eentonigheid van grote waterdoorlatende oppervlakten aangekleed met kiezel, grind en megategels. 
- Stijlvol rechtlijnig in gegalvaniseerd staal, hoogwaardig gepoederlakt. Kwaliteit in de kleur van de ramen, de gevel of een ander (design)object in de tuin. Standaard raden wij het gebruik van halfmatte structuurlak aan die goed krasbestendig is.
- Unieke modulaire opbouw met slechts één binnencompartiment, ongeacht de grootte en uitwerking in vierkant, rechthoek, I, L, T of U, garandeert optimale wortel- en plantengroei
- Planten zijn zeer goed beschermd tegen koude en warmte dankzij de foam/het hardschuim in de binnenzijde van de gepoederlakte metalen panelen.
- Zeer prijsgunstig topproduct. Sowieso betaal je meer voor een alternatieve, gecoate metalen uitwerking op maat, welke de voordelen niet heeft van dit modern, multi-materiaal ontwikkeld productconcept.
- Past rond elke woning. Deze rechtlijnig, modulair opgebouwde bloembakken passen in elke tuin, op elk terras en dakterras. Ze verhogen de waarde van elke woning.
- Inox uitvoering op aanvraag voor toepassing in bijvoorbeeld gebieden langs de kustlijn.
- Tevens leverbaar in andere materialen: kunststof, beton en keramische steen. 
- Tal van toebehoren zoals verlichting, verticale groenwand, ...

Modulair opgebouwde bloembak zorgt voor meer privacy op terras.
Modulair opgebouwde MiDomino Absolute hoeksetting, antraciet gepoederlakt, brengt de Skyline uitvoering in beeld!

Stijlvol marktgericht
MiDomino Absolute is een “ingenieus opgebouwde plantenbak” waarmee je de creativiteit in tuinaanleg de vrije loop kan laten. Dankzij de modulair op te bouwen elementen kan je zonder beperkingen een grote, strak vaststaande bloembak configureren op maat van jouw project.

In ons MiRaga by RAVO tuinconcept brengen we expliciet de gepoederlakte metalen “Metallo” reeks, daar deze qua stijl en kleur harmonieus past bij de moderne woningbouw. Op deze pagina belichten we de uitvoering waarbij gewerkt wordt op 1 specifieke hoogte: 50 cm, 75 cm of 100 cm (+ 5 cm bodemplaat). Ontdek ook onze Skyline uitvoering, waarmee je in 1 setting op 3 hoogten kan werken. Subliem!

Weet dat alle maatvoeringen tevens in kunststof (polypropyleen) verkrijgbaar zijn in 4 basiskleuren. En er is meer ... het concept is zelfs beschikbaar in afwerking met betontegels of keramische steen, al is de maatvoering bij deze laatste iets anders. Informeer sowieso ...

Duurzame en praktische setting
MiDomino Absolute is praktisch, betrouwbaar veilig en makkelijk in elkaar te zetten. De plantenbak optimaliseert de water- en voedingsbronnen voor de planten dankzij de uitwerking met één, doorlopend binnenbekken. Er zijn geen schotten of inzetbakken, hoe groot de setting ook is! De planten voelen het aan alsof ze in volle grond gezet worden. Ze worden bovendien goed beschermd tegen vorst en hitte dankzij de foam geïntegreerd in de metalen zijwanden. Gegalvaniseerde stalen ankers houden alles op hun plaats. Nog binnenin, en tevens onzichtbaar in het eindresultaat, wordt deels gewerkt met onderdelen uit kunststof. Die behoeden de basisstructuur en het geheel ook voor corrosie. Meer zelfs … Stel dat je bijvoorbeeld een setting voor een betonnen keerwand plaatst, dan geven we je als optie mee de vrijwel onzichtbare achterwand volledig in kunststof uit te voeren. Zo hoef je geen duur gecoat metaal te betalen dat op die plaats weinig of niet zichtbaar is.

Na opbouw treedt er steevast een monolithische finesse op, al spreken we over modulaire bloembakken! De modulaire opbouw biedt ongezien veel voordelen naar aanlevering (= op verdiep en moeilijk toegankelijke plaatsen brengen), plaatsing en finishing touch. Met deze setting scoor je absoluut op het dakterras en in de tuininrichting van de hedendaagse woning. Tevens rond zwembaden!

Toebehoren ...
Weet dat er vele toebehoren zijn. Zo kan je kleinere settings voorzien van wieltjes, wat maakt dat ze handig verplaatsbaar zijn rond de jacuzzi bijvoorbeeld. Er zijn 2 opties: wieltjes zichtbaar of verzonken in de structuur.

Elke setting valt ook te voorzien van een inox frame ter creatie van een verticale groenwand. Of voorzie een gecoate wand met figuurtjes die uitgelaserd werden. En ja, lichtelementen mogen niet ontbreken en zijn perfect integreerbaar ...

Informeer als (tuin)architect, (tuin)aannemer en bouwheer!

Formats, hoogten en kleuren
We tonen jou, als guideline, een pakket modulaire basisformats om 95 % van de Belgische tuinsettings mee in te vullen. Natuurlijk kan je een eigen setting in I, L, T, + of varia configureren! The sky is the limit! Standaard is de plantenbak in 3 hoogten verkrijgbaar: 50, 75 en 100 cm (+ 5 cm funderingselement).

Klik op de afbeeldingen hieronder om het overzicht basisformats te zien.

Plaats ze in een terrasconcept (naast mekaar) in eenzelfde hoogte of in diverse hoogten. Wil je die hoogten in één en dezelfde setting geconcipieerd zien? Kijk dan snel naar onze Skyline-variant!

Qua kleur vullen onze 4 basiskleuren het aanbod in. Al kunnen we jouw setting hoogwaardig poederlakken in de kleur van jouw schrijnwerk, van jouw dromen ... We werken graag met een halfmatte structuurlak. Zulke coating straalt klasse uit en is kraswerend. Een coating in hoogglans toont al snel krasjes van zodra de zon op het oppervlak schijnt. 

Opbouw zonder extra machines ...
Plaats de modulaire setting op een stevige ondergrond. Er is geen verankering nodig. Dit opbouwprincipe maakt dat alles verplaatsbaar blijft. Op het gelijkvloers worden de modulaire bloembakken opgebouwd op een bestaand terras of een fundament van gestabiliseerd zand, beton of aangedamd granulaat. Op verdiep werken we meestal op een aangelegd dakterras. De modulaire opbouw maakt dat alle onderdelen makkelijk naar boven te brengen zijn zonder het gebruik van extra machines.

De modulaire bloembak is een gegeerd object en brengt klasse op het dakterras, in de hedendaagse voortuin en op de oprit. Waterdoorlatende (kiezel)verhardingen zien we meer en meer aangelegd aan de straatkant. Onze MiDomino Absolute plantenbox zijn aldus een echte verademing in het geheel, al dan niet gecoat in een accentkleur of de kleur van het schrijnwerk. Kies voor dit concept in jouw tuin!

De roots
De roots van het “Domino Absolute” concept liggen in Italië en MiRaga by RAVO bracht het naar België. Geef ons jouw gewenste invulling en inkleuring mee en wij werken het project samen uit. De producent verwoordt het als volgt: “Boeiend, veelzijdig en eeuwig. Metaal is een fantastisch ontwerpmateriaal. Perfect als je op zoek bent naar een aantrekkelijk product met een moderne en minimalistische stijl en een enigszins industriële flair. Dankzij de technische functies kan het op terrassen en overal in de tuin worden aangewend. Weet dat het tevens geschikt is voor het verfraaien van openbare ruimten”.

Wil je de plantengroei stimuleren via een natuurlijk product, denk dan aan onze oplossingen naar groenstimulatie. In de grote bloembakken raden wij aan te werken met Green Flocks. Met Green Cubes als eventueel alternatief in bakken met een kleinere inhoud.

© Beelden MiDomino Absolute bloembakken | RCL Service srl | Content | Raphaël Van Overstraeten