Modulair opgebouwde bloembak rondom de woning
Dakterras veilig afbakenen met bloembakken
Dakterras wordt ingekleurd door MiDomino Metallo Silver bloembakken
Veilige afboording en afbakening terras of dakterras met bloembakken in cortenstaal
Modulaire bloembakken als afboording terras of dakterras in functie van privacy, sfeer en gezelligheid
Aankleding dakterras met bloembakken.

MiDomino Absolute | Modulair configureren op maat van jouw project

Regelmatig krijgen we de vraag naar een setting van bloembakken op maat. Een concrete inbouwsituatie in de tuin vooraan of achteraan vraagt immers een specifieke lengte, breedte en hoogte. Vaak gaat dit gepaard met een uitgesproken vormgeving, een L-uitwerking bijvoorbeeld die de contouren van het terras volgt om er een hoekje te creëren met oog voor gezelligheid en een zekere privacy. Natuurlijk kan dit tailor made uitgewerkt worden, maar 100 % maatwerk heeft een zeer hoog prijskaartje. De MiDomino Absolute modulaire bloembakken brengen de verfijnde oplossing.

Hoeft het nog gezegd?

Past perfect in de buitenomgeving van de moderne kubuswoningen. Heel mooi als de kleur van het buitenschrijnwerk of van de gevel hernomen wordt. Meer zelfs ...
De rechtlijnigheid van de woning algemeen!

 

 

 

 

 

 

Voordelen?

- Architectonisch sfeerelement. Meermaals toepasbaar in 1 project: geïntegreerd in de voortuin en als fantastische cozy corner in de zijtuin en/of op het terras achteraan. Of op verdiep ter afbakening van dakterrassen.
- Innovatief en zeer marktrelevant. Afbakening van de privacy/gezelligheid dankzij deze modulaire bloembak opgevuld met bloemen, planten of struiken. 
- Vandaag onmisbaar in de voortuin en op de oprit, want doorbreekt de moderne eentonigheid van grote waterdoorlatende oppervlakten aangekleed met kiezel, grind en megategels. 
- Stijlvol rechtlijnig in gegalvaniseerd staal, hoogwaardig gepoederlakt. Kwaliteit in de kleur van de ramen, de gevel of een ander (design)object in de tuin. Standaard raden wij het gebruik van halfmatte structuurlak aan die goed krasbestendig is.
- Unieke modulaire opbouw met slechts één binnencompartiment, ongeacht de grootte en uitwerking in vierkant, rechthoek, I, L, T of U, garandeert optimale wortel- en plantengroei
- Planten zijn zeer goed beschermd tegen koude en warmte dankzij de foam/het hardschuim in de binnenzijde van de gepoederlakte metalen panelen.
- Onzichtbare fundamenten in kunststof. Niet alleen in de onderbouw, maar er is een uitvoering beschikbaar met kunststoffen zij-elementen voor toepassing tegen een waterdichte muur of een betonnen keermuur. Die zijkanten zijn visueel dan toch niet zichtbaar en het maakt de uitwerking nog goedkoper.
- Zeer prijsgunstig topproduct. Sowieso betaal je veel meer voor een alternatieve, gecoate metalen uitwerking die bijlange de voordelen niet heeft van dit modern, multi-materiaal geëngineerd productconcept.
- Past rond elke woning. Deze rechtlijnige, modulaire bloembakken passen zelfs in de buitenomgeving van een oudere woning en verhogen de waarde van elke woning.
- Inox uitvoering op aanvraag voor toepassing rond zwembaden en gebieden langs de kustlijn.

Stijlvol marktgericht
MiDomino Absolute is een “ingenieus opgebouwde plantenbak” waarmee de tuinaanleg harmonieus kan inspelen op de strakke accenten van de moderne woningbouw. Samengesteld uit modulaire elementen kan je vrijwel zonder beperkingen een grote, strak vaststaande bloembak configureren op maat van jouw projectomgeving. In ons MiRaga by RAVO tuinconcept brengen we de high end gepoederlakte metalen “Metallo” reeks naar voren. Weet evenwel dat het concept ook beschikbaar is met een bekleding in steen. En ontdek in de rubriek "Antwoorden op de nieuwe manier van leven en wonen" de nieuwste Skyline reeks waar in één metalen setting gewerkt wordt met 3 hoogten. 

Modulair opgebouwde bloembakken bakenen de privacy van het terras af
© Beelden MiDomino Absolute bloembak | RCL Service srl | Content | Raphaël Van Overstraeten

Duurzame en praktische setting
MiDomino Absolute is praktisch, betrouwbaar, veilig, makkelijk in elkaar te zetten en optimaliseert de water- en voedingsbronnen van de planten dankzij de uitwerking met één binnenbekken. Het lijkt alsof de plant aldus in volle grond geplaatst wordt. De planten worden bovendien goed beschermd tegen vorst en hitte dankzij de foam geïntegreerd in de metalen zijwanden. Nog binnenin, en tevens onzichtbaar in het eindresultaat, wordt bovendien deels gewerkt met onderdelen uit kunststof. Die behoeden de basisstructuur en het geheel ook voor corrosie. Het is zelfs zo … Stel dat je een bloembak bijvoorbeeld voor een betonnen keerwand plaatst, dan wordt die onzichtbare contactwand zelfs volledig in kunststof uitgevoerd. Zo hoef je geen duur metaal te betalen dat finaal niet zichtbaar is. Je kan het systeem zelf niet als keermuur gebruiken, maar dus wel als bloembak met toch heel wat liters inhoud. De vergrendeling van de elementen is zeer stevig en onzichtbaar weggewerkt, waardoor er een monolithische finesse optreedt. Al blijft het een modulaire setting die zorgt voor vele voordelen naar aanlevering, plaatsing en finishing touch. Er ontstaat een soort persoonlijke interactie met elke ruimte en tuininrichting. Met deze setting scoor je absoluut rond de hedendaagse woning, als tuinarchitect, tuinaannemer en bouwheer!

Formats, hoogten en kleuren
We geven jou een pakket modulaire basispakketten mee als guideline om 95 % van de Vlaamse tuinsetting mee in te vullen. Standaard zijn er 2 hoogten die afzonderlijk of gecombineerd gebruikt kunnen worden om unieke architecturale effecten te creëren: 50 en 80 cm.

Qua kleur vullen onze 4 kleuren opnieuw het basisaanbod in. Al brengen we de reeks ook in een “white” (1), “silver” (2) and “black edition” (3). En een uitvoering in cortenstaal (4) mag natuurlijk niet ontbreken. Informeer eventueel naar een kleur op maat, het MiRaga by RAVO tuinconcept poogt steevast uniek in te spelen op wat jij wenst. We bekijken wat mogelijk is.

Inbouw
Plaats de modulaire setting op een stevige ondergrond. Dat kan ook een bestaand balkonterras zijn. In het opbouwprincipe is het zelfs mogelijk om alles te verplaatsen. Indien eventueel gewenst. Vaak zien we de modulaire bloembak vast ingebouwd worden op een gegoten fundament van gestabiliseerd zand, beton of aangedamd granulaat. Die fundering onderbouwt logischerwijze de vormgeving van de gekozen plantenbak. Deze modulaire bloembak is een gegeerd object en brengt, samen met megategels, klasse in de hedendaagse voortuin en op de oprit, die meer en meer worden ingekleurd met waterdoorlatende (kiezel)verhardingen. In de ééntonigheid van dit verhaal, naar volume, opbouw en inkleuring, is onze MiDomino Absolute plantenbox aldus een echte verademing. Kies voor dit concept in de moderne tuininrichting rondom een kubusbouw of een andere bouwstijl.

De roots
De roots van het “Domino Absolute” concept liggen in Italië en MiRaga by RAVO bracht het naar België. Geef ons jouw gewenste invulling en inkleuring mee en wij werken het project samen uit. De producent verwoordt het als volgt: “Boeiend, veelzijdig en eeuwig. Metaal is een lichtgewicht ontwerpmateriaal. Perfect als je op zoek bent naar een aantrekkelijk product met een moderne en minimalistische stijl en een enigszins industriële flair. Dankzij de technische functies kan het op terrassen en in de volledige particuliere tuininrichting worden aangewend. Weet dat het zelfs geschikt is voor het verfraaien van openbare ruimten”.

Wil je de plantengroei stimuleren via een natuurlijk product, denk dan aan onze oplossingen naar groenstimulatie. In de grote bloembakken raden wij aan te werken met Green Flocks. Met Green Cubes als eventueel alternatief in bakken met een kleinere inhoud.

© Beelden MiDomino Absolute bloembakken | RCL Service srl | Content | Raphaël Van Overstraeten