MiGreen Cubes & Flocks | Mooier groen met minder omzien

Onder de naam MiGreen brengen wij enkele innovatieve productconcepten in de Vlaamse tuinmarkt die dankzij efficiënte waterretentie en -afgifte een stevige plantengroei garanderen. In tijden van klimaatverandering, met lange perioden van droogte na hevige regenbuien, toch geen onbelangrijk gegeven. En zelfs de kleinste bloempot in huis zal jou mooier groen geven met minder omzien. Duik mee in de wereld van de MiGreen Cubes en Flocks.

Eenvoudig vermengen in volle grond en met potgrond
Deze waterabsorberende media zijn gemaakt van natuurlijke vezels uit gesteente. Eenvoudig te vermengen in volle grond of met potgrond zorgen ze als bodemverbeteraar voor een betere beluchting en een hogere wateropslag. Ze houden water en voedingsstoffen vast en geven deze optimaal vrij zodra de bloemen, planten of ander groen ze echt nodig hebben. Het is geen strikte regel, maar de MiGreen Cubes worden veelal door hobbyist en tuinder in bloempotten verwerkt. De MiGreen Flocks kennen hun afzet voornamelijk in professionele settings van kwekerijen en landscaping tot de tuinaannemer die het in de privétuin verwerkt. Bijvoorbeeld in onze modulair opgebouwde MiDomino Absolute bloembakken. Nog even meegeven, ongeacht de format, wij adviseren minimaal 20 % MiGreen Cubes of Flocks door de aarde te mengen. Bij het opvullen van (de inzetbak van) een plantenbak of bloempot kan je onderaan altijd wat grind leggen, daar waar normaliter de afloop of de ontwatering voorzien is/werd, vermeng dit wel niet met de opvulling.

© Beelden | BERA®️ Urbanscape®️ | Content gebaseerd op info van deze handelsmerken

© Fotoreeks | Raphaël Van Overstraeten

Concrete voordelen voor jou
Waar je het ook gebruikt, er ontstaat een betere wortelgroei en plantengroei. De plant is beter gewapend tegen invloeden van buitenaf. En jij hoeft minder om te kijken naar je planten en bloemen. Je wordt er geen slaaf van. Nogmaals, weet dat lange droge perioden zich de komende jaren frequent gaan voordoen. Of hou je van een dorre aanblik? Of dat constant staan sproeien met de tuinslang? Dankzij deze producten zal de flora in jouw tuin langer en mooier in het groen staan. Ook de bloemvorming komt het ten goede. We kunnen jou, indien gewenst, de nodige testen voorleggen.

© Fotoreeks | BERA®️ Urbanscape®️

Minder waterverbruik, 100 % natuurlijk
Daar water en voedingsstoffen efficiënt opgenomen worden, is er minder verbruik. Dat is niet alleen een voordeel voor de particuliere klant, maar tevens voor tuincentra en plantenkwekerijen die hun waterverbruik willen verminderen. Tegelijkertijd bieden ze hun klanten planten aan die echt floreren. Bijna elke plant haalt de verkoop. Aldus nog een winsituatie. Je kan stellen dat soortgelijke grondverbeteraars al bestaan en dat men sinds jaren tomaten kweekt op zulke media. Zelfs zonder grondtoevoeging … Weet echter dat ons aanbod 100 % natuurlijk is, zonder chemische additieven! Wederom een win! En nog een afsluiter … Een betere plantengroei haalt meer koolstofdioxide uit de lucht. Zo dragen we ons steentje bij om de klimaatverandering te vertragen. Alle beetjes helpen.

MiGreen Cubes
MiGreen Flocks
Deze producten werden ontwikkeld door BERA®️ en Urbanscape®️ by Knauf Insulation onder de namen Green Cubes en Green Flocks
© Fotoreeks | BERA®️ Urbanscape®️

© Beelden & Content MiGreen Cubes & Flocks groenstimulatie | Raphaël Van Overstraeten | BERA®️ Urbanscape®️