IN BEELD

Moderne tuinaanleg in beeld

In deze rubriek brengen we jou inspiratie
Heb je als architect, tuinarchitect of tuinaannemer een mooi project, natuurlijk met onze productaccenten, dan bekijken we graag of het "In beeld" kan worden gebracht. Het maakt deel uit van onze concepting.

Buitenaanleg vergroenen en ontharden
Vandaag en morgen bouwen we strak modern, veeleer in de hoogte met meerdere wooneenheden per perceel. We gaan kleiner wonen. Hierbij wel vasthoudend aan luxe met een weinig tot geen onderhoud, … Past meer groen en het anders omgaan met water - wat broodnodig is - daar wel bij? Onze producten tonen dat de symbiose kan. We brengen ze niet alleen in jouw tuin of op jouw dakterras, maar ook in de (semi-)publieke setting. De buitenaanleg efficiënt vergroenen en ontharden in functie van onszelf, omgeving en klimaat? Ontdek het hier!
Lees meer ...

Moderne stadsontwikkeling te Arnhem met Het Kadehuis en onze plantenbakken voor het groenaccent

Onze plantenbakken leggen groenaccent in moderne stadsontwikkeling
Bij de herontwikkeling van de zuidelijke binnenstad van Arnhem staat plezierig wonen, leven, ontspannen en werken voorop. Een nadrukkelijke link naar de Rijn wordt gelegd dankzij “Het Kadehuis”. Er zal altijd iets te beleven vallen voor jong en oud. Concreet omsluit "Het Kadehuis” 6 karakteristieke panden met een indrukwekkende, eigentijdse architectuur. In opdracht van hoofdaannemer BAM Bouw & Techniek dragen wij bij tot het groenaccent met de modulair op te bouwen MiDomino Absolute plantenbakken.
Lees meer ...

Kantoorinrichting binnen en buiten evolueert.

Kantoorinrichting binnen en buiten evolueert
Net als in de particuliere tuin zien we dat de kantoorinrichting binnen en buiten evolueert. Door covid-19 raakte thuiswerk ingeburgerd, wat maakt dat burelen anders ingericht worden. Bedrijven stellen het zelfs met veel minder bureauruimte. Architecten en projectontwikkelaars kleuren het oppervlak efficiënt in met veel lichtinval als basis voor een aangename werkomgeving. Onze plantenbakken delen, als ruimtedivider, grote open zones praktisch in en brengen groene accenten voor een aangename werksfeer. Aldus ook binnen, waar ze vaste én flexibele werkplekken de juiste akoestiek en luchtkwaliteit meegeven. Buiten brengen ze sfeer of bakenen ze het beloopbare dakterras veilig af.
Lees meer ...

Moderne, onderhoudsvriendelijke tuin met groene accenten.

De moderne tuin?
Functioneel, strak met weinig onderhoud en groene accenten
Een moderne tuin met weinig onderhoud, dat wordt vaak gevraagd! In deze case tonen we jou een tuinontwerp dat hieraan beantwoordt met tal van MiRaga kwaliteitsproducten. De tuinwanden en bloembakken zorgen voor een moderne look met groene accenten.
Lees meer ...

Genieten van het dakterras dankzij MiRaga!

Van dakterras tot tuin met zwembad ...
Het buitenleven toont vele gezichten of toch niet? Grote gebouwen met meerdere wooneenheden en dakterrassen kleuren ons hedendaags straatbeeld in.
Op het gelijkvloers worden tuinen meer compact of gemeenschappelijk in gebruik.
Op verdiep groeit het weinig functionele balkon van weleer uit tot een volwaardige leefruimte buiten. Velen aanzien zo’n dakterras als dé ideale tuin zonder zorgen, al deden de covid-19-lockdowns ons opnieuw verlangen naar de echte tuin. Daar zie je dan weer een boost in de aanleg van zwembaden.
Lees meer ...

Modern tuinscherm ter afsluiting tuin.

Meerwaarde moderne tuinwand
Tuinwanden plaatsen we om één of meerdere redenen. Zo garanderen ze onze privacy en bakenen ze de tuin veilig af tegen onbevoegden en inbrekers. We zetten er het terras mee uit de wind en creëren sfeer en gezelligheid. Onze tuinwanden bieden bovendien nog eens een esthetische meerwaarde voor je woning. Kijk mee naar enkele voorbeelden.
Lees meer ...

Tuinwand zet ons uit de wind en garandeert privacy en gezelligheid

Tuinwand als windscherm met meerwaarde naar sfeer en gezelligheid
Tuinschermen/tuinwanden plaatsen we vaak ter bescherming van onze privacy. Al zien we ze meer en meer langs of op het terras opduiken om koude windstromen op te vangen. Voordeel? Je kan continu van het buitenleven genieten, zelfs als het weer wat minder is. En natuurlijk moet een tuinwand ook een esthetische meerwaarde bieden. 
Lees meer ...

Rivierkei als designobject, zitbank en bloembak rond het zwembad

Rivierkei als designobject, zitbank en bloembak in de tuin
De MiStorus I rivierkei doet dienst als designobject, bloembak en zitbank. Multifunctioneel en duurzaam subliem voor de betere tuininrichting.
Lees meer ...

Keivormige bloempot in de voortuin onder de carport

De nieuwe voortuin
Hoeft het gezegd dat de tuin de laatste jaren anders aangelegd wordt? Zeker de voortuin. Infiltratie van regenwater is de boodschap. Kijk maar eens rond. Voorheen zag je volledige opritten met ingemortelde blauwe steen, kasseien, betontegels, … Dat is vrijwel gedaan.
Lees meer ...

Op dakterras met betontegels kleurt deze bloembak de ruimte mooi in

Antwoorden op de nieuwe manier van leven en wonen
Ons leven en onze manier van wonen zijn drastisch veranderd. De ingeslagen weg gaan we verder in. Het klimaat vraagt actie, er zijn minder beschikbare percelen maar wel meer mensen, enzovoort. We gaan kleiner wonen. Op ons perceel komt misschien een groter gebouw, maar dan wel eentje met 2 of 3 wooneenheden. De bouwstijl evolueert mee. De strakke, minimalistische kubusstijl levert relatief makkelijk goede isolatiewaarden af. Er zijn geen overbodige uitsprongen en het hellend dak komt te vervallen. De stijl is bovendien gewild, geliefd, praktisch in gebruik … Zeker als we er de modernste materialen in integreren, duurzaam en zeer onderhoudsvriendelijk.
Lees meer ...

© Beelden & Content MiBaveno privacywand | Raphaël Van Overstraeten

Plaatsing brengt functie en klasse van privacywand in beeld
Tot voor kort stonden er in deze zijtuin coniferen, maar die hadden hun beste tijd gehad, vroegen veel onderhoud en bovendien namen ze veel licht en ruimte weg van het zijterras. Nu is er natuurlijk een opening, met een inkijk van de straatkant naar de rest van de tuin. Die moeten we inkleuren! We gaan dat doen met onze privacywand.
Lees meer ...

Verlichte, keivormige bloempotten rond het zwembad
© Degardo

Rondom het zwembad
Deze katern toont onze productconcepten die de buitenomgeving rondom het zwembad elegant invullen. Momenteel vallen we terug op beeldmateriaal van onze Duitse partner Degardo GmbH. In de loop van 2019 beloven we jou stevige foto's "uit de Vlaamse klei".
Lees meer ...