DE NIEUWE VOORTUIN

Keivormige bloempot in de voortuin onder de carport

De moderne voortuin en oprit worden heel vaak ingekleurd met grind, kiezels en megategels

Hoeft het gezegd? De laatste jaren wordt de tuin anders aangelegd. Zeker de voortuin. Ons artikel "Antwoorden op de nieuwe manier van leven en wonen" sloot af met deze topic. We brengen het hier in beeld met meer foto's.

Voorheen zag je volledige opritten met ingemortelde blauwe steen, kasseien, betontegels, … Die tijd is voorbij, kijk maar eens rond. Infiltratie van regenwater is de boodschap. Veel fabrikanten zetten in op waterdoorlatende verhardingen, toch mogen we zeggen dat de moderne voortuin en oprit heel vaak ingekleurd worden met grind en kiezels. Megategels of kleiklinkers leggen er mooie, verrijkende patronen in. Dergelijke, strakke tuininrichting past bij de nieuwe bouwstijlen en vraagt bovendien relatief weinig onderhoud.

Als designobject in de vorm van rivierkeien doorbreken de MiStorus bloembakken de eentonigheid en bakenen ze parkeerzones af. Ze brengen een absolute meerwaarde op alle types verhardingen, waterdoorlatend of niet. En geen gevaar voor diefstal, je kan ze vastzetten.

Praktijkgericht denken we aan elke topic, gevaar, maatschappelijke evolutie … Duik jij mee in ons verhaal?

De bloembakken doorbreken als designobject de eentonigheid

© Beelden & Content De nieuwe voortuin | Raphaël Van Overstraeten.