Moderne, onderhoudsvriendelijke tuin met groene accenten.

DE MODERNE TUIN? FUNCTIONEEL STRAK MET WEINIG ONDERHOUD EN GROENE ACCENTEN

Een moderne tuin met weinig onderhoud, dat wordt vaak gevraagd! In deze case tonen we jou een tuinontwerp dat hieraan beantwoordt met tal van MiRaga kwaliteitsproducten. Er werd gekozen voor kunstgras, gefundeerd door een goede onderlaag die regenwater opvangt en ter plaatse laat infiltreren in de van oorsprong ietwat vochtige bodem. De honden des huizes ravotten voortaan ongehinderd in de tuin en komen nooit meer vuil in huis.

Een moderne tuin met weinig onderhoud, dat wordt vaak gevraagd!

In de verdere aankleding zorgen onze tuinwanden en bloembakken dan weer voor een moderne look met groene accenten. Zodra de planten in volle bloei staan, zullen vlinders en bijen de groenwand snel opzoeken. De bewatering van de groenwanden werd geautomatiseerd, wat past in het verhaal van een onderhoudsvriendelijke tuin waar genieten centraal staat.

Moderne tuin met weinig onderhoud.

Geen drassige tuin, honden kunnen ravotten
Echt gras is dan wel natuurlijk, maar vraagt onderhoud. Bovendien laat het na een hevige regenbui toch wel sporen na. Niet in het minst op huisdieren, het is niet leuk als ze dan steevast vuil binnenkomen. In deze tuin werd bijgevolg gekozen voor modern kunstgras. Het oogt heel natuurlijk in vergelijk met het kunstgras van weleer. Omdat de ondergrond op bepaalde plaatsen vrij drassig was, plaatste de aannemer een drainerende fundering. Op die manier wordt regenwater snel van de oppervlakte afgeleid. De fundering vangt het op en laat het langzaam infiltreren in de bodem. Op de fundering komt een stevig bed van gestabiliseerd zand waarop het kunstgras egaal wordt gelegd. Op de uiteinden wordt het onzichtbaar verschroefd en in de overgang tussen 2 stroken via banden verlijmd. De naden zijn zodoende minimaal zichtbaar. Het is belangrijk hierbij de legrichting te volgen. Zo bekom je een mooie oppervlakte van kunstgras dat vrij makkelijk te onderhouden is. Laat de honden maar buiten spelen!

Honden zonder vuile poten binnen? In deze tuin werd gekozen voor kunstgras!

Kunstgras met drainerende fundering.

Tuinwand met moderne look en groene muur
Aan de rechterzijde worden tuin en kunstgras afgeboord met de MiBaveno Tuinwand. In de tuinwand van zo’n 22 meter lengte zitten 4 dubbele MiLiving Fence groenwanden geïntegreerd. Eén enkele groenwand werd in de overgang naar het tuinhuis tussen grijze palen opgehangen. Wit werd de keuze voor de wandpanelen en gaat uniform mee met de gevel van de woning. Op het bovenste wandpaneel van 6 van de 9 wanddelen in de tuinwand werden verfijnde spots geïnstalleerd. Bij avond verlichten deze de tuinwand klassevol. De structuur van de groenwanden zelf is zwart, maar dat verdwijnt visueel éénmaal de plantjes in volle groei staan. Vlinders en bijen zullen tevreden zijn, evenals de bewoners!

Groenwand zit in de tuinwand geïntegreerd!

Plantjes in groenwand.
Computer bewatering groenwand.
Bewatering in groenwand.
Tuinwand met groenwand en automatische bewatering/irrigatie..

Automatische bewatering in groenwand
De plantjes in de groenwand, in een mix door mekaar gezet voor een mooi kleurenpalet, worden automatisch bewaterd met een geïntegreerd irrigatiesysteem. Vooraan in de wand is dit niet zichtbaar. De toevoer start achter de enkele groenwand met een computer op het buitenkraantje van het tuinhuis. Na de drukbegrenzer voert een buis met grotere diameter het water tot aan alle groenwanden. Flexibele buisjes in een kleinere diameter brengen het water tot in elk bassin. Een druppelkop voorziet de wortels van water. Het systeem werkt waterbesparend en blijft altijd actief, ook als je bijvoorbeeld met vakantie bent. Alles is immers in te stellen via de computer. In de zomerperiode stellen we de computer zo in dat de planten meermaals per dag bewaterd worden. Het aantal sessies, of ook het aantal minuten bewatering per sessie, wordt in het najaar gereduceerd. In de winter sluiten we de kraan af. Handig toch?!

De plantjes in de groenwand kies je naar smaak en goesting!

Bloembak in voortuin als eyecatcher.

Plantenbak als eyecatcher in de voortuin
Onze MiDomino Absolute plantenbakken leggen altijd een speciaal accent naar sfeer en privacy op terrassen of dakterrassen. En hier doen ze dat in de voortuin met een uitvoering in hoogwaardig gegalvaniseerd staal dat vervolgens gecoat werd in een witte, halfmatte structuurlak. Let op de 2 hoogten die uniek in mekaar overgaan met een doorlopend binnenbassin. Het voordeel is dat je zelfs grotere planten optimaal kan laten groeien alsof ze in de volle grond staan. De wandisolatie binnenin beschermt de planten tegen hitte en vorst. De plantenbak werd momenteel beplant met kleinere, kleurrijke jaarlingen.

Let op de 2 hoogten van de plantenbak met uniek, doorlopend binnenbassin!

Rivierkei als designobject en plantenbak.

De organische vorm van de rivierkeien scoort altijd
Aan de andere kant van de stijlvol aangelegde oprit vinden we onze MiStorus LED Rivierkei terug in zijn grootste vorm. We hoeven jou niet meer te vertellen dat deze bloembak en zitbank iets speciaal heeft. En dan tonen we jou de aankleding nog niet bij avond, wanneer de rivierkei schittert met de rest van de tuinverlichting en zorgt voor een gevoel van veiligheid en geborgenheid. Een huis en thuis aldus met een moderne en onderhoudsvriendelijke tuin …

De rivierkei is een designobject, plantenbak, zitbak en lichtelement in 1!

Ontwerp en uitvoering in samenwerking met All Green BV. 
© Beelden & Content | De moderne tuin? Functioneel strak met weinig onderhoud en groene accenten | Raphaël Van Overstraeten.

Gefascineerd?

Als tuinprofessional of particulier gefascineerd door onze producten?