VAN DAKTERRAS TOT TUIN MET ZWEMBAD ...

Van dakterras tot tuin met zwembad. Het buitenleven toont vele gezichten of toch niet? Grote gebouwen met meerdere wooneenheden en dakterrassen kleuren ons hedendaags straatbeeld in. Projectontwikkeling focust zich op de trend van “klein maar gezellig wonen”. Op het gelijkvloers worden tuinen meer compact of gemeenschappelijk in gebruik.

Velen aanzien het dakterras als dé ideale tuin zonder zorgen!

Op verdiep groeit het weinig functionele balkon van weleer uit tot een volwaardige leefruimte buiten. Velen aanzien zo’n dakterras als dé ideale tuin zonder zorgen, al deden de covid-19-lockdowns ons opnieuw verlangen naar de echte tuin. Daar zie je dan weer een boost in de aanleg van zwembaden. Zelfs in de tuinen met een beperkte oppervlakte wordt het beetje fris gazon opgegeven. En niet alleen aan of in combinatie met zwembaden, kunstgras en bloemenweides zijn sowieso aan een stijle opmars bezig.

Genieten van het dakterras dankzij MiRaga!
Moderne tuinwand bij modern wooncomplex.

Welke tuin je ook wenst of hebt, MiRaga biedt een totaalinrichting aan met producten die een meerwaarde bieden. Hierbij modern inspelend op de bouwstijlen, de wensen en de beleving van vandaag. We garanderen een duurzame en onderhoudsvriendelijke opwaardering van jouw woning, terras, dakterras, tuin, voortuin, …

De MiRaga producten staan voor een duurzame en onderhoudsvriendelijke opwaardering van jouw woning, terras, dakterras, tuin, voortuin, …

Terrasopbouw op dakterras met terrasdragers, aluminium profielen en houtcomposieten planken.

Dakterras, van vloeropbouw tot aankleding
De dakterrassen vallen meteen op in nieuwe bouwprojecten. Evenals het vloerniveau dat nagenoeg drempelloos van binnen naar buiten doorloopt. MiRaga biedt hiervoor met MiTerrace de juiste terrasopbouw aan. De onderbouw bestaat uit terrasdragers waar een aluminium of houten draagstructuur op wordt geplaatst. Alles rust op het platte dak en speciale pads voorkomen beschadiging van waterkerende membranen zoals roofing en EPDM. Onze unieke terrasdragers vangen tot wel 8 % (!) afwaterende helling in het dak op. Aan de oppervlakte komt de vloerafwerking mooi waterpas te liggen.

De onderstructuur van onze dakterrassen is zelfdragend. Zijwanden worden afgewerkt met een duurzaam gepoederlakt aluminium profiel. Op dit plat dak komt naast de terrasopbouw nog een groendak. Een trend waar we jou bij helpen!

De vloerafwerking bestaat naar keuze uit keramische tegels of planken uit thermowood of houtcomposiet, welke aldus rusten op een draagstructuur met terrasdragers. Bij het werken met tegels is een opbouw zonder tussenstructuur het meest gangbaar, de tegels rusten dan per direct op tegeldragers. Zo'n inkleuring is niet nieuw, maar wel uniek zijn onze rand-fix profielen die het terras aan de uiteinden meer stabiliteit geven. En dat is zeker nodig als de vloeropbouw niet ingekapseld wordt door muren. Veel is mogelijk met oog voor de technisch beste uitwerking enerzijds en de esthetische afwerking anderzijds. 

De vloerafwerking van de dakterrassen bestaat uit keramische tegels of planken uit thermowood of houtcomposiet. En ook daar zijn we steevast innoverend!

Terras van keramische tegels gelegd op tegeldragers met rand-fix stabilisatie-elementen aan de uiteinden.
Afboording op dakterras.

Eénmaal het dakterras ligt, kan de aankleding beginnen. Al onze bloembakken en lichtelementen staan voor: “Meer groen, privacy, sfeer en een veilig gevoel met licht tijdens de avond en nacht!”. Projectmatig leveren we tevens competitieve prijzen af voor balustrades. Totaaloplossingen kwalitatief invullen, daar gaan we voor!

Totaaloplossingen ter inrichting van terras, dakterras of rond het zwembad? Informeer!

Bloembakken bakenen terras af.

Bloembakken en bloemenweide geven stadstuin charme
Onder de dakterrassen zie je dan de zogenaamde stadstuinen van de appartementen op het gelijkvloers. Al kunnen projecten ook een grote tuin hebben die toegankelijk is voor alle bewoners. Wat het ook is, met onze producten en aannemers verzorgen wij de volledige tuininrichting. In dit voorbeeld bakenen onze Skyline bloembakken een moderne stadstuin mee af. Op die manier creëren ze een zekere privacy en cosy corner. In een zoektocht naar harmonie krijgen de plantenbakken de kleur van het schrijnwerk of de gevel mee. Ze passen daarenboven perfect bij de strakke bouwstijl die de nieuwbouwprojecten kenmerkt. Een natuurlijk gazon blijft aanwezig, al wordt het vaak vervangen door bloemenweides en kunstgras. Hand in hand met de bloembakken geeft een bloemenweide deze stadstuin een zekere charme mee!

Onderhoudsvriendelijke tuinwanden met groenwanden in aanleg en kunstgras.

Onderhoudsvriendelijke tuin
“Ik wens een moderne en onderhoudsvriendelijke tuin”, die vraag horen we vaak. Grote tuinen vragen natuurlijk veel onderhoud, maar ons totaalconcept reikt oplossingen aan. Zo zijn onze MiBaveno tuinwanden heel onderhoudsvriendelijk en modieus. Je kan er bovendien Living Fence groenwanden in integreren, zo behoud je toch nog die groene touch. Deze tuin is in aanleg, tevens met kunstgras en diverse bloembakken en lichtelementen die weldra op het kunstgras geplaatst worden. De ondergrond was vrij drassig, dus werd onder het kunstgras de juiste waterdoorlatende fundering voorzien. De honden van de eigenaars kunnen intussen al in de tuin ravotten zonder constant vuil te worden in drassig gazon. Later meer over dit project zodra afgewerkt, maar je ziet dat we totaaloplossingen aanreiken voor de tuin met een meerwaarde voor de woning.  

Verkies jij een onderhoudsvriendelijke tuin?

MiStorus rivierkei en bloembak op terras van keramische tegels met de look van natuursteen.

Buitenleven met vele gezichten ...
Het buitenleven mag dan nog altijd vele gezichten hebben, van dakterras tot tuin met zwembad, wij verzorgen de inkleuring naar de wensen en behoeften van vandaag en morgen! 

Meer info over onze producten en service?

Contacteer ons als particulier, architect, aannemer of projectontwikkelaar!

© Beelden & Content | Van dakterras tot tuin met zwembad | Raphaël Van Overstraeten.